Nove prigode cestnih prekrškov na Primorki

Nadzorne kamere so posnele invalidski voziček v predoru Markovec, foto: youtube.com

Ne mine mesec, brez da bi se na slovenskem avtocestnem križu zgodil nepredvidljiv dogodek, ki opazovalce pusti odprtih ust. Dogajanje je bilo na slovenskih avtocestah pestro tudi ta vikend.

Ta mesec sta bila na slovenskih avtocestah že dva primera vožnje v napačno smer, najbolj pa je med prometnimi novicami v preteklem tednu izstopal motoristični divjak iz Ljubljane, ki je med svojim divjanjem prekoračil dovoljeno hitrost kar za 200 km/h.

Pregon prehitrega motorista

Akcija se je začela med Postojno in Koprom na počivališču Studenec, kjer sta policista koprske prometne policije s službenim vozilom nadzirala promet. Mimo njiju je pripeljal motorist brez registrskih tablic, zato sta se podala za njim. Motorist, ki je ignoriral njune pozive za zaustavitev je vožnjo še pospešil, s tem pa še dodatno ogrožal druge udeležence v prometu.

Pregon se je pri Senožečah iz avtoceste prestavil na lokalno cesto, kjer je motorist v Smeri Sežane nadaljeval s prehitro vožnjo, med Senadolami in Štorjami sta policista namerila kar preko 210 kilometrov na uro. Dogajanje se je zaključilo na zasebni posesti v Danah pri Sežani, kjer je motorist v poskusu pobega zapeljal na zasebno parkirišče, iz katerega pa ni imel izhoda. Motorist, 31. letni Ljubljančan je registrske tablice namenoma pustil doma, pri sebi pa je imel zgolj prometno dovoljenje.

Invalidni voziček v predoru Markovec

Nedavno pa je za zmedo poskrbel tudi 65. letni Izolan, ki se je z električnim invalidskim vozičkom odpravil v predor Markovec. Dogodek se je zgodil ob 3. uri zjutraj, zato posebnega vpliva na ostale udeležence v prometu ni bilo. 65. letnega Izolčana, ki sicer ni invalid so policisti hitro izsledili in ga pospremili iz hitre ceste ter mu nato izstavili plačilni nalog.

Policisti so v preteklem tednu iz hitrih cest pospremili in oglobili nekatere kolesarje, ki so se s svojimi jeklenimi konjički podali na ceste, ki niso bile namenjene njim.

Sebastjan J