Nove aretacije migrantov na območju Silosa

Migranti na območju Silosa, foto: Il Piccolo

V nadaljevanju operacije Bronx, ki se je pričela že Septembra 2018, so tržaški policisti v petek izvedli preiskavo in aretacije prodajalcev drog v tržaškem Silosu. Prav tako so danes tržaški pokicisti znova preiskali prostore Silosa, v katerih so našli nove zavoje prepovedane droge in ilegalne migrante.

V petek je v zgodnjih jutranjih urah približno 60 tržaških policistov skupaj s finančno stražo in forenziki vdrlo v tržaški Silos. Med preiskavo so policisti odkrili 26 paketov kokaina in hašiša namenje prodaji. Odkrili so tudi preko 1000 € gotovine, ob zaključku operacije pa so aretirali 6 migrantov, za tremi dodatnimi so razpisali tiralico, skupno pa je bilo pridržanih 15 oseb.

Policija je na povečan promet z drogo okrog Silosa in železniške postaje postala pozorna v Septembru 2018, ko so opazili migrante med prodajo prepovedanih drog v Ulici Sant’Anastasio in na Trgu Libertà. Prve aretacije v Septembru 2018 so bile izvedene potem, ko so policisti v bližini silosa mladoletnikom zasegli zavoje heroina in hašiša, katerega so kupili v Silosu. Takoj je stekla operacija Bronx, zaradi katere so aretirali nekaj migrantov, s preiskavo pa so nadaljevali tudi v Oktobru 2018, ki je privedla do sedanjih aretacij.

Drogo iz Benetk dostavljala noseča Iračanka

Ves promet z drogo se je po akciji Septembra prestavil za zidove propadajočega Silosa, zaradi česar je imela policija težave pri nadzoru prometa s prepovedano drogo. Med najbolj aktivne so tekom preiskave policisti uvrstili dva Iračana, ki sta poleg prodaje, predvsem heroina, skrbela tudi za reden vnos prepovedanih drog v mesto. Policisti so 23. Novembra 2018 zasledovali nosečo Iračanko, ki je iz Benetk prišla z vlakom prispela v Trst, ob aretaciji pa je imela na sebi 60 gramov heroina, namenjenega za prodajo v Silosu.

Tudi danes so policisti na območju Silosa izvedli preiskave. Znova so odkrili migrante, ki so se naselili v že petek izpraznjene prostore Silosa in nadaljevali s prodajo ilegalnih drog. Policija je tako danes znova zasegla 4 doze kokaina, 10 doz marihuane namenjene nadaljnji prodaji, aretirali pa so novih 15 migrantov.

Uredništvo