Nova tragedija na cestah, umrl traktorist

Fotografija je simbolična. FOTO: Gasilska enota Nova Gorica

Danes ob 09.45 uri je bil koprski operativno-komunikacijski center obveščen o prometni nesreči na regionalni cesti Postojna – Razdrto pri Hruševju.

 

V nesreči sta bila udeležena 27-letni voznik osebnega avtomobila in 68-letni voznik traktorja, oba doma iz okolice Postojne. Voznik traktorja je bil v prometni nesreči ukleščen in je na kraju umrl. Na kraj je prišla preiskovalna sodnica OS Koper.

Na kraju dogodka je umrl domačin. FOTO: PU Koper

Vkleščen pod kolesom traktorja
Voznik traktorja je vozil iz smeri Hruševja v smeri Postojne, za njim je v isti smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v zadnji del priključka na traktorju. Traktor se je prevernil na levi bok, voznik pa je padel iz vozila pod traktor, kjer je ostal vkleščen pod kolesom traktorja. Umrlega so izpod traktorja rešili s pomočjo naključnega voznika tovornega vozila, ki se je priepljal mimo in z dvigalom privzdignil traktor, vendar je bil voznik že mrtev.

Za voznika osebnega avtomobila je bil odrejen strokovni pregled, preiskovalna sodnica pa je za vozilo povzročitelja odredila izvedenca za ugotavljanje hitrosti v času trčenja ter sodno obdukcijo umrlega.

Cesta zaprta za ves promet do 12.43 ure. Vse okoliščine prometne nesreče policisti še ugotavljajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep – kazensko ovadbo ali poročilo na državno tožilstvo.

Uredništvo