Nova Slovenija bo v drugem krogu predsedniških volitev podprla Logarja

Vir: Facebook/NSi

NSi bo v drugem krogu predsedniških volitev podprla Anžeta Logarja, je včeraj po seji sveta stranke NSi povedal njen predsednik Matej Tonin. 

Predsednik NSi Matej Tonin je dejal, da so na svetu stranke sprejeli dva sklepa. Prvi je, da stranka poziva vse svoje člane, simpatizerje in podpornike, da se volitev udeležijo. V drugem pa so sklenili, da bo stranka v drugem krogu predsedniških volitev podprla dr. Anžeta Logarja, ki sicer kandidira s podpisi volivcev, podporo pa sta mu že v prvem krogu izrekli SDS in SLS.

Dr. Anže Logar je zmagovalec prvega kroga volitev. FOTO: Polona Avanzo

Glede kandidature Janeza Cigler Kralja je svet stranke ocenil, da se je v kampanji dobro izkazal in tako povečal vidnost NSi in okrepil njeno prepoznavnost ter javno podporo. To po mnenju Tonina nakazujejo tudi raziskave javnega mnenja, ki sta jih opravila Mediana in Valina, “da se je Nova Slovenija okrepila in da med opredeljenimi volivci sega čez deset odstotkov, kar je bil tudi naš kratkoročni cilj.

Rezultat v višini 4,36-odstotne podpore, ki ga je dosegel Cigler Kralj, pa Tonin med drugim pripisuje taktičnemu glasovanju njihovih volivcev in podpornikov, “kar so potrdile tudi druge raziskovalne agencije, kot na primer Parsifal“.

NSi ima novo vodstvo
Svet stranke je ob tem izvolil še novo vodstvo stranke, poroča STA. Tonin je na mesto prvega podpredsednika predlagal Cigler Kralja, na mesto druge podpredsednice pa Vido Čadonič Špelič. Za glavnega tajnika stranke je predlagal Roberta Ilca, za tri člane izvršnega odbora pa Matjaža TrontljaMatejo Ribič in Janeza Pogorelca. Pri predlogu slednjega je poudaril, da želi s tem jasno sporočiti, da NSi ni stranka enoumja in da je v njej prostor tudi za tiste, ki razmišljajo drugače od vodstva stranke.

Vir: nova24tv.si, Andrej Žitnik