Nova prevozna linija Ljubljana – Benetke

Benetke bodo s koncem Julija še bližje

Čeprav Ljubljano od Benetk ločuje manj kot 250 kilometrov, pa pot v to mesto vsaj iz prestolnice Slovenije za večino uporabnikov javnega prevoza še vedno predstavlja logističen podvig. Neposredne železniške povezave med Ljubljano in Italijo ni, SŽ pa jo nadomeščajo z avtobusnim prevozom, skupaj z družbo Arriva Express. Poleg družbe GoOpti pa na trg prevoza potnikov iz Ljubljane v Italijo vstopa še skupina Nomago, ki bo konec Julija uvedla redno linijo  med Ljubljano ter letališčema v Benetkah in Trevisu.

Shuttle bus skupine Nomago bo pričel z vožnjo 26. Julija, vozil bo petkrat na dan, eden izmed postankov pa bo tudi v Šempetru pri Gorici.

Nomago avtobus bo vozil petkrat na dan, foto: STA

»V Nomagu se zavedamo, da prihodnost ni samo v avtobusnih prevozih. Prihodnost vidimo v celoviti storitvi mobilnosti, ki jo podpira informacijska tehnologija. V ta namen želimo trgu ponuditi inovativne storitve na področju popotništva, ki bodo uporabniku olajšale pot do cilja. Prva po vrsti je Nomago shuttle bus.« je ob predstavitvi linije povedal Sandi Brataševec, izvršni direktor Nomaga. Ob predstavitvi posebne spletne platforme za nakup vozovnic, ki jo je predstavil Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti je ta povedal, da »Ta ponuja hiter nakup in prijazno uporabniško izkušnjo vsem našim potnikom, hkrati pa pomeni začetek digitalizacije Nomaga.«

Poleg hitrega nakupa vozovnic je ena ključnih prednosti tudi udobje potovanja, saj bo potnikom na voljo brezžična internetna povezava, električne vtičnice, prostor za družine z dodanimi mizicami ter otroškimi sedeži in dovolj prostora za prtljago. »Iskali smo najboljšo rešitev, s katero bi potnikom na poslovni poti omogočili delo, družinam pa možnost za skupne aktivnosti. Naš cilj je vsem potnikom zagotoviti udobno in brezskrbno potovanje na letališče.« je še dodal Beltram. Prednost Nomago shuttle busa je tudi fiksni urnik s petimi vožnjami dnevno v eno in v drugo smer.

Sebastjan J