Nova eskapada Mišićevega kandidata: Srečko Savić Pirančanu javno grozi, da mu bo razbil glavo

Srečko Savič. FOTO: Zaslonski posnetek, vir: Facebook

V začetku prejšnjega meseca je javnost izvedela za neodgovorno vedenje kandidata za piranskega občinskega svetnika na listi Gašparja Gašparja Mišića (GGM in MI) Srečka Savića. Po Portorožu je vozil avtomobil brez registrskih tablic, med vratolomno vožnjo ogrožal voznike, pešce in kolesarje, varnostnega pasu ni uporabil.

 

Med divjanjem mimo avtobusa in avtomobilov se je snemal in med drugim dejal “gremo prehitevat na nož” ter pozival “obkrožite Gašpar Gašpar Mišić, četrti na listi Savić. Jaz vas bom popeljal v nove zmage.” Mišič se je po incidentu od svetniškega kandidata distanciral.

Za slednje se je sicer opravičil, ker pa policija takšnih opravičil ne sprejema, se je znašel v prekrškovnem in predkazenskem postopku, bržkone bo stopil tudi pred sodnika. Koliko iskrenosti je v njegovih navedbah, ve le Srečko Savić, a dejstvo je, da je pred dnevi v facebook skupini Občani za občino Piran grozil Pirančanu, ki je zgolj delil videozgodbo, ki meče slabo luč na njegovega političnega šefa Gašparja Gašparja Mišića, objavo pa pospremil s povzetkom navedenega v izpovedi domnevnega oškodovanca. Tarča groženj bi bil lahko sicer tudi kdo drug, v tem delu Savić namreč ni bil precizen. Žaljivost in grožnje so zavržne za slehernika, za morebitnega predstavnika občanov toliko bolj.

M.M.L. je v petek torej delil zgodbo občana Maria Grbca, ki naj bi, tako je naznanil domnevni oškodovanec, zaradi Mišića baje izgubil svojo polovico hiše oziroma edini dom in z družino menda pristal na cesti. Mišić naj bi Grbčevo terjatev za okoli 32 tisoč evrov odkupil, družino “dobesedno vrgel na cesto,” sporna hiša pa je po navedbah Grbca zdaj vredna “dva milijona evrov”.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba, brada in znotraj

Mario Grbac, ki je ostal brez doma, za to krivi piranskega županskega kandidata Gašparja Gašparja Mišića. Vir: Facebook (Občani za Občino Piran)

Morda je slika naslednjega: besedilo, ki pravi »List B Podatki o lastnikih: št. lastnik Gašpar Mišič Gašpar 3/2 roj./id. roj. 24.7.1966 Celarc Tatjana 2/1 16.1.1973 Grbac-Barbara 2/2 delež 1/2 Grbae-Tamara 26.1.1985 povezave 1/1 1/2 naslov Obala 144, Lucija, 6320 PortoroŽ Portorose Ulica IX. Korpusa 27, 6330 Piran Pirano Ulica IX. korpusa 27, 6330 Piran- Pirano Ulica IX. korpusa 27, 6330 Piran- Pirano naslov ni podan) Lastnik 1.11.1993 v 1/2 1/2 1/1«

Zemljiškoknjižni izpisek. Vir: Facebook (Občani za občino Piran)

Mišić je v isti skupini pojasnil, da si je domnevni oškodovanec za svoje težave kriv sam, pa tudi, da je Grbac pomoč, ki mu je bila ponujena, zavrnil (nelektorirano): “Prava resnica je ta, da nekdanji sosed najetega bančnega posojila ni vrnil in ker je v zavarovanje posojila zastavil svoje stanovanje, je banka šla v izvršbo na plačilo terjatve. Ker je v hiši manj kot pet etažnih delov, imajo etažni lastniki zakonito predkupno pravico, zato je sodišče Gašparja Gašparja Mišiča ob razpisu dražbe pozvalo na uveljavitev predkupne pravice, katero je uveljavljal, sicer bi bilo to stanovanje prodano kupcu iz Ljubljane. Vsak sosed v dvostanovanjski hiši bi v primeru dražbe storil enako in uveljavljal predkupno pravico. V vsakem primeru bi sosed ostal brez stanovanja. Žal je tudi ponujeno pomoč zavrnil,” je navedel in krivdo ostro zanikal.

Oglasil se je še svetniški kandidat Savić in pod objavo zapisal (nelektorirano): ” Ma jaz ti bom razbil to tvojo glavo in dobil kazen ampak ti ne boš do smrti več nobenega pljuval klosar smrdlvi,” je zagrozil.

Na katerega “klošarja” je mislil, na domnevnega oškodovanca, na M.M.L., ki je objavo delil, skrbnika skupine I.H. ali nekoga tretjega, ni jasno, je pa skrbnik skupine pozval Mišića, naj ustavi grožnje, in še, da bodo o zadevi obvestili pristojne organe.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

Spletno uredništvo