Notranje ministrstvo od mladoletnega otroka pokojne policistke terja 210,24 evra

Foto: Sindikat policistov Slovenije/Facebook
Sindikat policistov Slovenije je ogorčen. Ministrstvo za notranje zadeve preko državnega odvetništva od nekdanjega partnerja in otroka pokojne policistke skoraj dve leti po njeni smrti terja 210,24 evra. Za april 2019 naj bi ji namreč izplačali preveč plače. 

 

Za plačilo navedenega zneska imata dediča 15 dni časa, sicer jima grozi tožba: ” V primeru neplačila bomo terjatev primorani uveljaviti zoper vas v pravdnem postopku s tožbo, kar pa bo povezano z dodatnimi sodnimi stroški, “je zapisalo državno odvetništvo. Policijski sindikat pa opozarja, da točnosti navedb domnevnega dolga, dediča ne moreta preveriti.

Zapis, ki ga je na družbenem omrežju objavil policijski sindikat objavljamo v celoti, besedilo je nelektorirano.

“Togost uradnikov ne pozna več meja dobrega okusa!

Skoraj 2 leti po smrti policistke, grožnja nekdanjemu partnerju in mladoletnemu otroku s tožbo, v kolikor ne vrneta preveč izplačane plače pokojne. Poleg tega, da sorodniki ne morejo preveriti točnosti navedb, Državno odvetništvo pozablja na sodbo Vrhovnega sodišča, ki pravi, da je delavec šibkejša stranka v delovnem razmerju ter zaradi napake delodajalca delavec ne sme odgovarjati. Tu ne gre za 210,24 EUR, ampak za pieteto do pokojnice in njenih najbližjih. Državni uradniki so dosegli novo dno v odnosu do svojih zaposlenih. Za ureditev zadeve bo seveda poskrbel SPS, ki nikoli ne obrne hrbta svojim članom. Pravičnost je za nas na prvem mestu!”

Uredništvo