Nezadovoljiva ureditev Kolodvorske v Sežani

Kljub dragi ureditvi parkirišč pred železniško postajo, še vedno ostajajo pomankljivosti.

Občina Sežana je v letošnjem letu obnovila parkirne prostore pred Železniško postajo, vendar pa z novostjo niso zadovoljni vsi. V pritožbi čez novo ureditev, katero nam je posredoval Sandi iz Sežane, je zapisal, da je da je bilo pred preureditvijo skoraj boljše kot sedaj.

Čudi me, da parkirni boksi niso asfaltirani, ampak so tam postavili neke mreže, v katere so vstavili ‘šudr’. Šudr v letu 2017!?!?
Bojda zato, ker je včasih ob večjih deževjih en rob parkirišča poplavljalo.

Občina Sežana je z izvajalcem PNZ svetovanje in projektiranje d.o.o. podpisala pogodbo za vzdrževalna dela na kolodvorski ulici v vrednosti 47.397 € z DDV.

No, tovrstne zadeve se da rešiti drugače (tlakovci, ponikovalne rešetke), ne pa da dajo sredi mesta tisti grd šudr, kateri ne spada v mesto. Poleg tega bo s časom tam polno kamenčkov po cestišču in pločnikih.

Na Kolodvorski ulici ima svoj vhod tudi Hotel Tabor, ki pa se kljub obnovi še vedno spopada s težavami glede parkirnih površin za avtobuse.

Na stranskih parkiriščih (katera na sreči nimajo šudra) so zarisali tudi parkirno mesto za avtobus. Pohvalno. Prej namreč avtobusi bližnjega hotela uradno niso imeli kje parkirati in so parkirali tako kot pač so (bili so v prekršku). Po novem bi si človek mislil, da je končno poskrbljeno tudi za avtobus, a na žalost ni ravno tako. Tam sploh ni nobene oznake (narisan avtobus) na cestišču. Črta je bela (lahko bi bila drugačne barve). In zaradi tega so tam vedno parkirani avtomobili, ker se zelo težko opazi, da je zarisan večji boks samo za avtobuse.

Predhodne talne označbe, ki so označevale parkirišča za osebne avtomobile pred hotelom so bile slabo izbrisane. Zato na prostoru namenjenemu parkiranju avtobusov še vedno svoja vozila parkirajo lastniki osebnih avtomobilov, avtobusi pa še naprej parkirajo na neoznačenih mestih.

Pred železniško postajo bi morali urediti tudi cestne označbe na križišču, da se ve, kdo ima prednost in pa znak ‘stop’. Pa nič.

V glavnem, občina Sežana je porabila ogromno denarja za slabo ureditev parkirišča. Verjemite, da je bilo pred preureditvijo skoraj boljše kot sedaj.

V ureditvi prometa ni bilo poskrbljeno niti za talne označbe, niti za znakovno ureditev na križišču med Skladično, Kosovelo in Kolodvorsko ulico pred Železniško postajo. Edini prometni znak je bil postavljen na križišču med Kolodvorsko in Kidričevo ulico, čeprav talne označbe ne nakazujejo popolne ustavitve za vozila, kot to veleva znak.

Sebastjan J