Nas bo #iranNLBgate zopet stal več 100 milijonov €?

Prodati ne želijo, ne branijo pa se novih dokapitalizacij, foto: Jure M

Tisti, ki se danes na spletnih forumih zgražajo nad ”pranjem umazanega NLB perila” v Bruslju so spregledali, da je NLB d.d. zopet zrela za Decembrsko dokapitalizacijo v višini 357 milijonov €.

Novo leto, nova davkoplačevalska milijarda denarja v NLB

Skupščina delničarjev NLB je za December sklicala novo srečanje z edino točko dnevnega reda, dokapitalizacijo banke.

»NLB intenzivno dela na pripravi načrta prestrukturiranja banke s ciljem prihodnjega vzdržnega pozitivnega poslovanja.«, kot so sporočili z banke, želi skupščina delničarjev novih skoraj 400 milijonov € v Decembru, s čimer zopet pada odgovornost davkoplačevalcev za njeno ”pozitivno” poslovanje.

Kljub zavezi Alenke Bratušek EU za prodajo banke, pa se Vlada pod taktirko Mira Cerarja tej odgovornosti seveda izogiba v upanju na nadaljnji nemoten pretok davkoplačevalskega denarja v zasebne žepe, kot je bila to navada v preteklosti pri poslovanju NLB.

Dr. Anže logar je svoje ugotovitve predstavil Bruslju

V tem pogledu razkritje pranja iranskega denarja skozi NLB v Bruslju ni ”državna izdaja”, kot nekateri državljani obtožujejo dr. Logarja, da to počne s predstavljanjem svojih ugotovitev znotraj preiskovalne komisije, ampak je obupan klic na pomoč evropskim inštitucijam tistih politikov, ki jim je mar za državljanke in državljane Slovenije. Ob morebitni ustavitvi prodaje NLB-ja in ohranitvi večinskega državnega lastništva bomo tako davkoplačevalci še naprej vsako leto namenjali nove milijarde v NLB vrečo brez dna, posledično pa bo zaradi tega tudi vedno slabše zdravstvo, slovenske plače in pokojnine, vedno višji davki in druge že videne rabote nad državljankami in državljani Slovenije zaradi pomanjkanja denarja v proračunu, ki se brezglavo meče v take zgrešene projekte, kot je državno lastništvo banke.

Sebastjan J