Napad na poslanca: Grimsa pljunil in porinil po stopnicah

Branko Grims. FOTO: Zaslonski posnetek

Pravkar sem doživel resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me odzadaj silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil,” nam je sporočil poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims in dodal, da ga je zahrbtnež še pljunil. Napad bi moral v najkrajšem možnem času sprožiti odziv vseh institucij, ki so se oglasile v obrambo Niki Kovač.

 

Poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims je bil danes tarča napada, in sicer na območju parkirišča pri Maximarketu, ko je odhajal iz državnega zbora. Navedel je, da je za njegov hrbet prišel neznani moški in ga porinil po stopnicah. K sreči pri tem ni padel, sicer bi se lahko ubil, je dejal.

Počakal ga je v zasedi
Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,” je povedal Grims in dodal, da je napadalec pobegnil v smeri Maximarketa v trenutku, ko se je obrnil, da bi ga prepoznal. Napad je prijavil policiji, posnele pa so ga tudi tamkajšnje kamere, s posnetkov pa je razvidno, da so poslanca čakali v zasedi in da je bil napad načrtovan.

Vir: nova24tv.si, Sara Kovač