Najlepši vrtovi Kopra 2018

Lanskoletni obisk je bil nad pričakovanji, foto: upr.si

Natečaj že tretje leto zapored obljublja pogled v skrite zelene kotičke mesta Koper, letošnji program pa za sodelujoče obljublja še dodatno pestro ponudbo dogajanja.

Odprti vrtovi Kopra vabijo vse Koprčane, da obiskovalcem in strokovni komisiji odprejo vrata svojega vrta in jim razkažejo svoj trud in umetniško žilico. Na vsakem vrtu bo poleg ogleda vrta poskrbljeno tudi za degustacijo lokalne hrane in vin.

Organizatorja dogodka Bar Cameral in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem vse lastnike vrtov v koprskem mestnem jedru pozivata, da se do vključno 7. septembra 2018 preko elektronskega naslova [email protected] ali v Baru Cameral (Čevljarska ulica 14) prijavijo na natečaj. K prijavi je potrebno priložiti največ do pet fotografij, ki so lahko posnete tudi z mobitelom, ter  kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.

V lasnem letu so organizatorji obogatili dogajanje še s programom za otroke, v okviru katerega so si mladi v spremstvu visokošolskih učiteljev ogledali in spoznavali mediteransko rastlinstvo, letos pa bo polega vsega naštetega dogajanje spremljal še kulturni program, kuharske delavnice in glasbeni nastopi.

Vljudno vabljeni, da se prijavite in odprete vrata svojega vrta obiskovalcem, ali pa se 15. Septembra nato sprehodite po skritih vrtovih Kopra in izberete najlepšega.

Uredništvo