Najlepša gesta: SDS zavetiščem in društvom za zaščito živali podarila bone

Darilne bone sta podelili namestnica generalnega sekretarja SDS Maja Kocjan (tretja z leve) in. evropska poslanka Romana Tomc. Vir: SDS

V Slovenski demokratski stranki dokazujejo, da lahko svet spremenimo na bolje, korak za korakom. Tokrat so izpeljali dobrodelno akcijo, s katero smo z donacijo pomagali zavetiščem in društvom za zapuščene živali.

 

“Žal smo bili tudi v letu 2021 na težki preizkušnji zaradi epidemije covid 19, ki je spremenila svet in naš pogled na svet. Koronavirus je pokazal, kako ranljiva je naša družba in kako krhko je življenje. Ljudje smo odvisni drug od drugega, od nas pa so odvisne tudi mnoge živali,” so ob tem sporočili. Z letošnjo dobrodelno akcijo so na pomoč priskočili zavetiščem in društvom, ki srčno ter nesebično skrbijo za živali, ki so izgubile dom ali se znašle v kakšnih drugih težavah. Z donacijo so na pomoč priskočili:

– Zavetišču Meli center Repče, Trebnje

slika

– Društvu za pomoč živalim RubayaL Slovenj Gradec

slika

– ZOO Parku Rožman, Horjul

slika

– Zavetišču Sevnica

slika

– Društvu proti mučenju živali Ptuj

slika

Donacijske bone sta v imenu Slovenske demokratske stranke predali evropska poslanka in podpredsednica SDS Romana Tomc ter namestnica generalnega sekretarja SDS Maja Kocjan. Predstavniki društev in zavetišč so podali podrobne informacije o trenutnih zakonodajno neurejenih težavah, s katerimi se soočajo na tem področju. Po skupni uskladitvi se bodo podali predlogi na pristojna ministrstva in poslanske skupine, da bi se čim hitreje uredila problematika, ki se dotika tega področja.

Vir:SDS