Najboljši slovenski jadralki na olimpijske igre z novo jadrnico Šavrinko

Tina Mrak in Veronika Macarol. Fotografiji: Uroš Kekuš Kleva

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Koprčanka Veronika Macarol sta pred dnevi v Portorožu predstavili svojo novo tekmovalno jadrnico, ki sta jo krstili za Šavrinko. Z njo bosta letos na olimpijskih igrah v japonskem Tokiu nastopali v razredu 470.

 

Na Portugalskem sta primorski jadralki na nedavnem svetovnem prvenstvu še tekmovali na plovilu novozelandskega proizvajalca, zdaj pa se vračata k nemškemu proizvajalcu Ziegelmayer. Nova jadrnica je sodobnejša verzija tiste, s katero sta jadrali na prejšnji olimpijadi v Riu de Janeiru.

Ker so bile olimpijske igre prestavljene za leto dni, sta se po zimskem treningu na Siciliji odločili za menjavo jadrnice: »Najprej sva morali preveriti, ali je dobava možna, saj so čakalne dobe tudi do šest mesecev, in če je ne bi mogli dobiti v določenem času, bi bilo prepozno. Pri proizvajalcu so nama šli na roko in dobili sva jo prejšnji teden, zdaj pa imava še dovolj časa, da jo lahko preizkusiva,« je ob medijski predstavitvi razkrila krmarka Tina Mrak. Veronika Macarol, ki upravlja flok, je o izbiri imena povedala: »Želeli sva nekaj svojega, tipičnega, lokalnega. Vemo, da je Istra najboljša. Šavrinke so bile delavne in vztrajne ženske, kot sva tudi midve. Upam, da nama bo ta najina delavnost in vztrajnost pripeljala najboljši jadralski rezultat.«

Vir: Ekopercapodistria