Na severnem Primorskem danes opravili 957 testov, trije pozitivni

FOTO: Ervin Čurlič

V Goriški statistični regiji so kazalniki števila okužb še naprej spodbudni. Pri štirinajstdnevni pojavnosti na 100.000 prebivalcev so trenutno uspešnejše tri regije z nižjo pojavnostjo, pri sedemdnevni pa le savinjska in zasavska regija, sporoča regijski štab CZ za severno Primorsko. Po podatkih Sledilnika covid-19 je v bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru 41 bolnikov s covid-19, od tega so trije v intenzivni negi in vsi pa potrebujejo pomoč respiratorja.

 

Potem ko so včeraj 228 zaposlenih v šolstvu testirali na Ajdovskem (vsi testi so bili negativni), danes poteka testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju še na ožjem Goriškem. Ekipa ZD Nova Gorica je do 12. ure odvzela 602 brisa in vsi so bili negativni, je sporočila Mojca Vidic, pomočnica direktorja za zdravstveno nego ZD Nova Gorica in vodja patronažne službe.

Mobilna enota zasebnega zdravstvenega zavoda Medigros je danes na odročnejših lokacijah šol v občini Nova Gorica in občinah Miren- Kostanjevica, Brda in Kanal ob Soči opravila 355 testov. Pri treh osebah je bil test pozitiven, čaka se še potrditveni test PCR.

Spremenjeni urniki in lokacije hitrega testiranja

V naslednjih dneh se bo množično hitro testiranje na severnem Primorskem nadaljevalo, z nekaterimi spremembami terminov in lokacij. Tako bo v Ajdovščini, v prostorih Mladinskega kulturnega centra, testiranje v ponedeljek, četrtek in petek med 6.30 in 12. uro. V torek in sredo, med 15. in 17. uro, pa bo hitro testiranje v prostorih Kulturnega doma v Vipavi.

Na Tolminskem bo jutri testiranje le za zaposlene v šolstvu, za splošno javnost pa bo testiranje v športni dvorani Šolskega centra, v torek med 12. in 14. uro, v sredo, med 16. in 19. uro in v petek med 8. in 14. uro. Prvič bo brezplačno množično testiranje tudi v kobariškem kulturnem domu, in sicer v sredo med 8.30 in 11.30. V četrtek se bo med 8.30 in 11.30 mogoče testirati v kulturnem domu v Bovcu.

V Idriji bo v prostorih podhoda Magazin v ponedeljek, med 6.30 in 12. uro, testiranje le za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Med 12. in 14. uro pa za ostale prebivalce občin Idrija in Cerkno. V torek, sredo in petek bo testiranje med 11. in 16. uro. Kot običajno bo v četrtek testiranje v Cerknem v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, med 11. in 16. uro, tako za občane kot tudi zaposlene v šolstvu.

V Novi Gorici, na parkirišču nasproti Perle, pa bo testiranje za prebivalce šestih občin razporejeno, kot sledi v nadaljevanju. V ponedeljek, sredo in petek med 8. in 11. uro za zaposlene v trgovinah in drugih storitvenih dejavnostih, med 11. in 13. uro za druge. V torek in četrtek bodo testiranja med 13. in 15. uro za občane, med 15. in 18. uro, pa za zaposlene v navedenih dejavnostih.

Iz ZD Nova Gorica sporočajo, da jim pri naročanju na termine za zaposlene v gospodarstvu pomaga Območna obrtno gospodarska zbornica Nova Gorica. Na njihovi spletni strani se lahko zainteresirani tudi prijavijo na testiranje in pri njih prevzamejo potrdilo, ki bo dokazilo, da so resnično zaposleni v panogi, za katero je izvedba testiranja obvezna.

Uredništvo