Na Primorskem v dveh urah umrla dva motorista

FOTO: Pixabay

Ob 11.53 so bili policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Valeta – Lucija. Voznica osebnega avtomobila, 55-letna domačinka, se je vključevala iz zaselka Kampolin na glavno cesto G2/111, v levo proti Luciji. Pri tem je izsilila prednost 62-letnemu vozniku trikolesa iz Portoroža, ki je pravilno pripeljal iz smeri Lucije proti Valeti ter tako trčil v prednji levi bok vozila. Voznika motornega kolesa, ki je uporabljal pripeto homologirano čelado, so s kraja odpeljali v Splošno bolnico Izola, od koder so kasneje sporočili da je umrl. Cesta je bila zaprta do 13.35. Povzročiteljico bodo kazensko ovadili.

 

Dva motorista v dveh urah

Dobri dve uri kasneje je življenje izgubil še en motorist. Ob 14.03 so bili policisti obveščeni o drugi prometni nesreči pri Bertokih. Po do sedaj znanih podatkih sta trčila 67-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra in 56-letni italijanski motorist, ki je upravljal z Yamaho. Motorist se je pri padcu huje poškodoval, na kraju so ga sicer oživljali, a so bile poškodbe prehude, zdravnik je lahko le potrdil njegovo smrt.

Podrobnosti poteka te prometne nesreče še niso znane, ogled kraja še vedno poteka. Regionalna cesta od Bertokov proti Dekanom je zaprta. Policisti bodo pregledali posnetke kamer in opravili vsa druga preiskovalna dejanja. Na kraj sta prišli preiskovalna sodnica in državna tožilka. Za voznico osebnega avtomobila je bil odrejen strokovni pregled, prav tako izdelava izvedenskega mnenja izvedenca cestno prometne stroke.

Letos je na območju Policijske uprave Koper umrlo že šest oseb, med katerimi kar pet motoristov. Lani v enakem obdobju so življenje izgubile štiri osebe.

Spletno uredništvo