Na Primorskem novih 55 migrantov

Menjava italijanske vlade je sprožila nov val migracij čez Balkansko migrantko pot.

Številke o učinkovitosti Slovenije na eni in končni postaji v Italiji na drugi strani pa pričajo o učinkovitosti slovenskega nadzora balkanske schengenske meje.

Policisti so na območju PU Koper od torka, 10. 9., do danes, 11. 9. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 5 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 1 oseba je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Osebe po državljanstvih:
Maroko              3
Bangladeš         1
Sirija                 1

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

V Italijo preostalih 90 % dnevnega izkupička

Danes zjutraj okrog 7:30 ure je bila na območju Krmenke opažena nova skupina Afganistancev in Pakistancev. Italijanska policija je ob posredovanju naštela kar 50 novih migrantov, ki so čez noč skozi Slovenijo vstopili v Italijo.

Nedavno je številke vstopa v Italijo čez vzhodno mejo predstavil tržaški prefekt Valerio Valenti, ki je sicer priznal, da števila ilegalnih prehodov slovensko-italijanske meje v preteklih letih niso beležili, vendar pa so številke za leto 2019, ko se je ta praksa pričela, alarmantne!

Valerio je tudi oznanil, da mešane policijske patrulje na slovenski zahodni meji sicer opravljajo svoje delo. Vendar so njihovi uspehi vse preveč minorni, da bi bil to lahko edini ukrep za zajezitev ilegalnih prehodov migrantov iz Slovenije na italijanski vzhodni meji.

Uredništvo