Na območju koprske policijske uprave zasačili 103 migrante in 3 prevoznike

Fotografija je simbolična.

KOPER – Od našega zadnjega poročanja o nezakonitih prestopih slovenske meje, od 28. februarja do danes zjutraj, je skupni seštevek nezakonitih prebežnikov 103 obravnavane osebe. Naval migrantov kljub razglašeni epidemiji akutnih okužb dihal za celotno Slovenijo, očitno ne pojenj

Časovnica nezakonitih prestopov 

Od petka, 28. 2. 2020 zjutraj, do ponedeljka, 2. marca, do 6. ure zjutraj, so policisti koprske policijske uprave obravnavali 24 ilegalnih migrantov, od tega so italijanski varnostni organi Sloveniji predali 9 državljanov Turčije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom v Ljubljano, kozinski policisti pa so na območju Golca prijeli 5 državljanov Sirije, ki so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom. V soboto so ilirskobistriški policisti obravnavali 10 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Od ponedeljka 2. marca so ulovili 4 osebe, od tega koprski policisti 2 državljana Kirgizistana, ki sta v postopku zaprosila za azil in bila nastanjena v azilni dom, ilirskobistriški policisti pa so obravnavali 2 državljana Turčije, ki sta bila vrnjena na Hrvaško.

Najbolj obremenjeni ilirskobistriški policisti 

Ilirskobistriški policisti so v naslednjih 24 urah obravnavali 2 državljana Egipta in enega Turka, vsi  trije so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Državljana Afganistana in Irana pa sta vrnjena hrvaškim varnostnim organom (HVO).

V času, ko je bil v Sloveniji potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom, od srede, 4. marca do četrtka zjutraj, so obravnavali 25 oseb nezakonitih prebežnikov, največ policisti PP Ilirska Bistrica, od tega 22 afganistanskih državljanov in dva Pakistanca, piranski policisti pa državljana Maroka, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

Od četrtka zjutraj do petka, 6. marca, so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 4 ilegalne migrante, enega iz Turčije, iz Irana, iz Afganistana in enega iz Bangladeša.

V priporu Hrvat, ki je prevažal migrante

Od petka do ponedeljka zjutraj je bilo zasačenih 21 migrantov, od tega 12 s strani ilirskobistriških policistov, 8 so jih obravnavali koprski, enega pa PPIU Koper, ki so ga izročili italijanskim varnostnim organom. Nezakonito je mejo prestopilo 5 Afganistancev, 5 Iračanov, trije državljani Bangladeša, trije Sirci, dva Albanca, po en državljan Kosova in Alžirije. Policisti PP Ilirska Bistrica so v noči s sobote na nedeljo pri Malih Ločah obravnavali državljana Hrvaške, ki je prevažal dva državljana Albanije in državljana Kosova, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Od ponedeljka, 9. 3. 2020 zjutraj, do torka zjutraj, so ilirskobistriški policisti obravnavali 6 državljanov Afganistana.

V sredo so imeli policisti PP Ilirska Bistrica v obravnavi Albanca, ki je nezakonito prišel v Slovenijo in je bil vrnjen na hrvaško.

Med 12 in 13. marcem, so imeli koprski policisti delo s tremi Maročani, ki so jih po opravljenem postopku vrnili HVO.

Ovadena dva bosanska taksista

Ilirsko bistriški so v nadaljevanju od petka, 13. 3. 2020 do ponedeljka, 16. 3. 2020, do 6.00 ure obravnavali 7 Sircev, 2 Palestinca in enega Maročana. Policisti PP Ilirska Bistrica so kazensko ovadili še dva bosanska taksista, ki imata stalno bivanje v Sloveniji. Ovadena sta bila koprskemu državnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivih dejanj po 308. členu kazenskega zakonika. Kako so ju izsledili? “Ob 22.26 nas je poklicala prijaviteljica in povedala, da so po Zabičah krožila taksi vozila, ljubljanskega registrskega območja. Policisti so izsledili dve vozili. V prvem taksiju so bile štirje ilegalni prebežniki, v drugem pet, med njimi tudi otrok,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Koper, višja inšpektorica Anita LeskovecM. K.