Na letni dopust pod Šarcem odšla tudi pravna država

Šarec med obiskom na Hrvaškem, ki je gostila 16+1 Srečanje, foto: STA

Na tokratnem srečanju pod Najevsko lipo je predsednik vlade Marjan Šarec ob nagovoru medijev s podporo ministrici za delo Kseniji Klampfer, nehote priznal umor pravne države.

Ministrica Klampfer je kot načelnica upravne enote leta 2017 sprejela odločitev za prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

Ta primer je sedaj zunanji oddelek upravnega sodišča v Mariboru odpravil in zadevo vrnil upravni enoti v ponovni postopek. Kljub njeni napačni, vendar ideološki odločitvi takrat, je Klampferjeva napredovala v ministrico Šarčeve vlade. Kljub očitni napačni odločitvi takrat, kar je potrdilo tudi sodišče, pa Šarec svojo ministrico še vedno podpira.

»Gospa Klampferjeva je takrat prevzela svojo odgovornost in je odločila, kot je odločila… in ji lahko samo čestitam takrat za pogum. Ne glede na to, kaj se je danes odločilo. Ljudje na nekaterih mestih tudi ne prevzemajo odgovornosti. Vsak se sklicuje na predsednika vlade, vsak se sklicuje na svojega predpostavljenega. Imeti funkcijo ni samo imeti plačo, ampak imeti tudi odgovornost in sprejeti odločitev.«
Marjan Šarec

Ni pomembno, da je odločitev Klampferjeve o ideološki prepovedi koncerta negiralo sodišče, za Šarca je pomembno, da je Klampferjeva v danem trenutku sprejela pravilno ideološko odločitev o prepovedi koncerta.

Stanje v državi pod Šarcem porazno

Marjan Šarec v vlogi predsednika vlade, foto: Igor N

Očitno predsednik vlade Šarec v zadnjih mesecih ni pogledal črne kronike ali aktualnih novic države, katero vodi. Italijani zapirajo zahodno mejo, pri tem jim mora pomagati slovenska policija, Šarčev zunanji minister Cerar pa trdi, da je bilo varovanje zahodne meje njegova ideja. Torej naj predsednik vlade pokliče na odgovornost zunanjega ministra Cerarja in ga pozove k odstopu zaradi zavajanja slovenske javnosti, ob tem pa lahko Cerar pojasni, zakaj Slovenijo izganjajo iz schengenskega območja. Lahko pa Šarec prevzame odgovornost, kot prvi izmed svoje ekipe in ponudi svoj odstop zaradi katastrofalnega vodenja državne zunanje politike.

Skozi južno mejo tedensko vdira na stotine migrantov, ki so razlog, da Italija resno razmišlja o postavitvi rezilne ograje na naši zahodni meji, kar bo Slovenijo s kontrolo, ki jo že izvaja Avstrija na severni meji, dejansko pognalo iz schengenskega območja. Tudi tu lahko Šarec na odgovornost pokliče ministra Poklukarja, ki je očitno nezrelost za zasedeno funkcijo pokazal s svojimi nesmiselnimi izjavami, s katerimi je celo razjezil policijski sindikat.

Sindikat policistov Slovenije se je na ministrove neresnične izjave takoj odzval, foto: facebook

To so samo nekatere fronte, ki so odprte v Sloveniji, omenili bi lahko še propadajoče slovensko javno zdravstvo, neupoštevanje Ustavnega sodišča glede urejanja financiranja šolstva v Sloveniji in še bi lahko naštevali fronte, kjer Slovenija drsi, ali pa je že zdrsnila pod vodstvom Šarca in njegovega predhodnika ter trenutnega zunanjega ministra Cerarja.

Žal pa Šarec nobenega izmed naštetih ministrov ne bo poklical na odgovornost, ali jih pozval k odstopu. Še manj bo Šarec iz oblasti sestopil sam. Slovenija se pod njegovim vodstvom vodi izključno na podlagi leve ideologije ščitenja že tokrat propadle ideje socialistične družbene ureditve. Ni pomembna škoda, ki jo politiki s svojo ideologijo povzročajo Sloveniji ali njenim državljankam in državljanom. Pomembna je ideja vzpostavljanja nove socialistične državne ureditve, oziroma vračanje v “dobre” ideološke čase propadle Jugoslavije, ki je v svoji smrti Evropi podarila zadnji genocid na njenih tleh.

Vsekakor bi bilo v korist Slovenije in njenih prebivalcev, da predsednik vlade Šarec neha govoričiti o prevzemanju odgovornosti ter dejansko udejanji svoje besede in pokliče na odgovornost svojo ministrsko ekipo, ali pa naj prizna, da ni dorasel svoji funkciji vodenja demokratične in pravne države ter odstopi sam.

Uredništvo