Na današnji dan je umrla pevka Simona Weiss

Simona Weiss je bila kraljica ljudskih src.

SLOVENJ GRADEC – Po nekajmesečni bitki s hudo boleznijo je na današnji dan leta 2015, prenehalo biti srce priljubljene slovenske pevke, psihologinje in tekstopiske, 52-letne Simone Weiss.

 

Rak je bil od pevke, ki je živela zdravo, se tako tudi prehranjevala, močnejši. V slovenjgraški bolnišnici je umrla 19. decembra zjutraj, po besedah družine je odšla spokojna in mirna.

Fotografija Simone Weiss, ki je nastala malo, preden je izvedela za svojo bolezen.

FOTO: facebook

Spomnimo, Simona je pevsko pot začela v sredini 80. let 20. stoletja, leta 2004 pa je z nastopanjem, pisanjem besedil, snemanjem in pojavljanjem v javnosti, zaključila. Posvetila se je otrokoma, študiju psihologije in dobrodelnosti.

Od zaključka njenega glasbenega udejstvovanja do smrti je torej minilo 15 let, toda javnost, ki Simone očitno ni pozabila, je vest o njeni bolezni in kasneje smrti, močno pretresla.

Weisova je v svoji karieri posnela okoli 200 pesmi, prodala jih je v polmilijonski nakladi, polnila je koncertne dvorane in naenkrat prenehala.

Toda uspešna je bila tudi kot psihologinja, preučevala je predvsem motnje avtističnega spektra. Kot prva izredna študentka je za svoje diplomsko delo prejela Prešernovo nagrado Filozofske fakultete v Ljubljani, aprila letos je posthumno izšla njena znanstvena monografija Leseni deček sodobnega časa.

 

“Simona Weiss je bila rojena 23. aprila 1963 v Mariboru, zadnja leta svojega življenja je preživela v naselju Radomlje v domžalski občini.”

 

M. K.