Na Bovškem so se zastrupile štiri osebe, policisti so jih potem še oglobili

LEPENA – V soboto, 16. januarja, ob 7.58, je osebje tolminskega zdravstvenega doma policiste OKC PU Nova Gorica obvestilo o lažji obliki zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Na območju bovške vasi Lepena sta se zastrupila 54-letnik in 39-letnik z območja ljubljanske policijske uprave ter 32-letnica in 33-letnica s stalnim bivanjem na območju kranjske policijske uprave.

Okoli pol enih zjutraj jim je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Tolmin, nato pa so jih  odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica. Iz bolnišnice so bili odpuščeni v jutranjih urah.

Policisti so ugotovili, da je do zastrupitve z nevarnim ogljikovim monoksidom prišlo pri uporabi plinskega gorilnika v bivaku planinskega društva v Lepeni. Na omenjenem gorilniku so talili sneg za vodo, kasneje pa je posledično prišlo do pomanjkanja kisika.

K sreči se je za četverico bivanje končalo srečno, toda zoper tri od njih so policisti uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Uredništvo