Morilca, ki je brutalno zaklal izolskega ribiča, po leto dni še niso našli

IZOLA – Čez 12 dni bo minilo leto, odkar so 46-letnega Nedžada Nurkaso našli grozljivo umorjenega, v podnajemniški garsonjeri v Izoli, kjer je preživel zadnjih pet let svojega življenja. Našel ga je njegov prijatelj, potem ko ni več dvigoval telefona, v mestu ali doma ga ni bilo najti, čoln, s katerim je vsakodnevno lovil ribe, je sameval privezan.

 

Bilo je nekaj pred sedmo uro zvečer, ko je prijatelj vstopil v stanovanje z rezervnim ključem, ki ga je ribič hranil na barki, posvetil z mobilnim telefonom in ga uzrl na tleh, v mlaki krvi, kot se je kasneje izkazalo, je bil mrtev več ur.

 

Za temi vrati se je zgodil grozljiv umor. FOTO: Arhiv Primorska24.si

 

Vzrok smrti naj bi bil top udarec v glavo od zadaj, imel je številne vbode in ureznine. Iz stanovanja da je izginila lepa vsota denarja, mobilni aparat, ki ga je uporabljal, naprava play station 4 in nekatere videoigre. Morilca pa kriminalistični inšpektorji do danes niso našli, slednji se prosto sprehaja med nami.

Ševko Kalačević (38), polbrat umorjenega, tragične smrti ne more preboleti, prav tako je razočaran, ker kriminalisti “morilcev” niso našli. V uredništvo je poslal fotografije pisma, ki ga objavljamo v celoti.

V pismu navaja tudi, da je bil brat pošten, načelen in nekonflikten, da je bil dober mož, so nam po umoru potrdili tudi domačini. Vendar Nečko, tako so ga klicali, ni imel lahkega življenja.

Nedžad Nurkasa in njegov polbrat po mamini strani Ševko Kalačević. FOTO: facebook

 

Preživel je poskus umora pred približno 16. leti; pri lovski koči v Podkraju pri Colu, je bratu v hrbet streljal “prijatelj”, ki je bil zaradi zločina, obsojen na 13 let in pol ječe. Kazen je odslužil.

12. decembra bi pokojni dopolnil 47 let.

Kalačević pa je jezen na policiste, ki, tako piše, trošijo davkoplačevalski denar. ” Bolj, ko sem jim pomagal pri iskanju morilcev, menim namreč, da jih je bilo več, bolj sem bil kriv jaz. Med drugimi so za bratovo smrt okrivili mene, ki mi je pomenil vse na svetu”. Dodaja, da so šli tako daleč, da so tudi njegovima otrokoma, ki sta stara pet in sedem let odvzeli vzorce sline, da preverijo ali sta otroka njegova ali bratova.

Čoln s katerim je Nečko lovil ribe. FOTO: Arhiv Primorska24.si

 

Iz zanesljivih virov vemo, da je DNK analiza pokazala, kar trdi Kalačević, otroka sta njegova.

Polbrat javnost prosi za pomoč, v kolikor bi imeli informacije o umoru, prosi, da se obrnejo na najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Policisti izjav ne dajejo, umor še vedno preiskujejo.

M.K.

Fotografije pisma, ki nam jih je poslal polbrat pokojnega.