Mladostniki namerno skakali pred vlakovne kompozicije, komaj preprečili njihovo povoženje

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

S koprske policijske uprave sporočajo, da so koprski policisti v ponedeljek v večernih urah na območju Bivja obavnavali skupino mladostnikov, ki so zaključek šolskega leta proslavljali z zelo nevarno igro na železniških tirih.

 

Mladostniki so z igranjem igre izziv, izzivali svojo srečo s skakanjem na železniške tire v trenutku približevanja vlakovnih kompozicij.

S svojim drznim in nepremišljenim ravananjem so ne samo resno ogrozili svoja življenja, temveč povzročili tudi zamudo v železniškem prometu, saj je najmanj ena vlakovna kompozicija morala sunkovito zavirati in ustaviti, da je preprečila trčenje in povoženje.

Vsi mladoletniki so bili predlagani v nadaljnji postopek inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča, ki bo zoper slednje utrezno ukrepala zaradi suma kršitve zakona o varnosti železniškega prometa.

Bolj kot sankcija pa velja poziv, da se mladostniki zabavajo na drug način in ne izzivajo sreče z nevarnimi dejanji, ki lahko vodijo v hude poškodbe ali celo smrt, opozarjajo policisti.

Uredništvo