Mladoletnik pretepal sovrstnike in vzgojitelje

Policija je mladoletnega nasilneža prijela v Trstu.

V nedavni akciji so openski karabinjerji v sodelovanju z državnim tožilstvom sodišča za mladoletne v pripor privedli šestnajstletnega mladeniča, italijanskega državljana iz skupnosti za mladostnike na Opčinah, katerega bremeni niz kaznivih dejanj. Bremenijo ga hude obtožbe: osumljen je groženj, povzročitve telesnih poškodb, spolnega nasilja in izsiljevanja. Prijeli so ga v Trstu, njegov namen je bil beg iz mesta.

Karabinjerji so mladoletnika prijeli tik pred pobegom iz mesta.

Šestnajstletnik je bil med najnovejšimi gosti openske skupnosti, prispel je v zadnjem mesecu, njegovo vedenje pa je bilo nasilno od samega začetka. Zaradi visoke in močnejše postave, zato so se pred njegovimi napadi težko branili tudi odrasli. V mesecu bivanja v skupnosti je mladoletnik večkrat nasilno izbruhnil predvsem nad ostalimi člani in članicami skupnosti, njegovimi vrstniki, večkrat pa je napadel tudi vzgojitelje.

Karabinjerji so po mesecu preiskave pred dnevi s pripornim nalogom začeli lov na osumljenca. V openski skupnosti ga ni bilo več na spregled, nazadnje pa so ga izsledili v Trstu. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi imel mladoletnik namen pobegniti iz mesta, saj naj bi aretacijo pričakoval. Prijeli in odvedli so ga v Treviso, v zapor za mladoletne osebe.

Sebastjan J