Minister Hojs sprejel policista, ki je onesposobil napadalca na parlament

FOTO: Facebook/Sindikat policistov Slovenije

Danes je minister za notranje zadeve Aleš Hojs sprejel policista, ki je obvladal moškega, ki si je pot v parlament nameraval utreti kar s prižgano motorno žago.

 

Sindikalnega zaupnika in člana sekretariata Sindikata policistov Slovenije (SPS) 51-letnega Roberta Zajca iz Slovenske Bistrice, bombnega tehnika ter vodnika policijskih psov, ki je 30. marca letos obvladal moškega, ki je s prižgano motorno žago očitno skušal v parlament, je sprejel notranji minister Aleš Hojs. Sprejemu sta prisostvovala tudi vodja Centra za varovanje in zaščito Bojan Oman in vodja notranjega varovanja Bojan Šava.

SPS je ob tem na Facebooku zapisal: “V SPS smo izredno ponosni na naše policiste s srcem, ki vsakodnevno dokazujejo, da biti policist ni le poklic, temveč poslanstvo!”

Spomnimo, med razpravo v državnem zboru o razrešitvi predsednika Igorja Zorčiča se je pred vrati poslopja parlamenta zgodil incident. Tja je prišel mlajši moški s psom in motorno žago v rokah, ki je očitno skušal vstopiti v poslopje, pri tem pa vpil, da ima dovolj zapiranja. Zajc je moškega obvladal, drugi policist pa je ugasnil motorno žago.

Uredništvo