Minister Aleš Hojs ob rojstnem dnevu deležen groženj

Minister Aleš Hojs je oktobra prejel pismo z nabojem, groženj je deležen tudi na svoj rojstni dan. Fotografiji: vir Nova24TV

Po tem ko je predsednik vlade Janez Janša v kuverti prejel tudo svojo fotografijo z narisano tarčo in skupaj s še nekaterimi drugimi po pošti prejel tudi strelne naboje, so nasprotniki aktualne vlade za podobne grožnje izkoristili rojstni dan notranjega ministra Aleša Hojsa. “Vse naj naj, darilo vam bomo poslali po pošti,” se je glasilo eno od voščil, slikovno gradivo pa je nakazovalo na to, kaj bodo ministru poslali.

 

Aleš Hojs, ki je danes dopolnil 60 let, je znan po tem, da je brez dlake na jeziku. Verjeti je, da je za marsikoga moteča tudi njegova neposrednost in odločnost, o čemer pričajo nekateri komentarji pod zavržno čestitko. No, pošiljatelj sporočila je zlovešče zapisal “vse naj, naj” in še, da mu bodo darilo poslali po pošti.

Notranji minister je bil sicer že pred časom eden izmed tistih, ki so grozilno pismo s podobno vsebino že prejeli. Spomnimo, premier Janez Janša, obrambni minister Matej Tonin ter še nekateri drugi so po pošti prejeli grožnje z likvidacijo, priloženi pa so bili tudi naboji večjega kalibra. Uporabnik facebooka Matjaž Bajt je med komentarje dodal GIF z zgovornim sporočilom – da bo minister ponovno prejel naboj. Grožnji so se pridružili tudi nekateri drugi, kot je na primer uporabnik Franc Mohar, ki je objavil fotografijo puške.

Sara Kovač/Nova24TV