Mikrobiolog Gorazd Pretnar v boj za direktorski stolček Nacionalnega inštituta za javno zdravje

KOPER – Dolga leta glasen kritik delovanja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), mikrobiolog brez dlake na jeziku, dr. Gorazd Janez Pretnar je danes potrdil, da se bo prijavil na razpis za direktorja NIJZ: “Odločitev je padla, kandidiral bom za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje,” je zapisal na družbenem omrežju. “Pod mojim vodstvom bo NIJZ postal resen raziskovalni inštitut. NIJZ ne bo več kupoval in prodajal cepiv. Varoval bo zdravje ljudi, kot bi ga moral že do sedaj in to na vseh poročij,” je sklenil dr. Pretnar, zaposlen v koprski enoti Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH).

 

Kandidati se morajo prijaviti do 18. aprila. Prijavi morajo priložiti program dela in razvoja zavoda za obdobje štiriletnega mandata, izhaja iz razpisa sveta NIJZ.

 

Svet NIJZ je 20. marca razrešil tedanjo direktorico Nino Pirnat, ki je inštitut, v katerem je zaposlenih preko 500 ljudi, vodila od marca 2018. Do imenovanja novega direktorja NIJZ je v. d. direktorja Ivan Eržen.

Uredništvo