Migrant z nožem najprej na taksista pri Vogrskem, nato še na policista

Okrog 17:30 včeraj ure so policisti PU Nova Gorica prejeli obvestilo domačinov, da je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljen taksi, v katerem sedi moški, nedaleč stran pa je bil okrvavljen moški, potreben medicinske pomoči.

Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da je bil okrvavljen moški taksist, migrant v vozilu pa tujec, ki je napadel taksista.

Napad na uradno osebo

Po prejemu obvestila občanov o situaciji na izvozu Vogrsko so policisti PU Nova Gorica pohiteli na prizorišče. Tam sta našla okrvavljenega taksista, ki jima je povedal, da ga je z nožem po vratu porezal tujec v vozilu.

Policista sta migranta v vozilu v angleščini pozvala naj izstopi iz vozila in se uleže na tla, pri čemer sta uporabila pristojne varnostne ukrepe.

»Moški se je na pozive odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade. Eden izmed policistov je nato izstrelil opozorilni strel v zrak, a ker se moški ni ustavil, ga je policist onesposobil s strelom v nogo, nakar mu je bilo odvzeto hladno orožje.«

Migranta sta policista odpeljala v šempetrsko bolnišnico, kjer je bil pod policijskim nadzorom oskrbljen. Zoper nasilnega migranta so odredili pridržanje, v bolnišnici pa so oskrbeli tudi napadenega policista, ki se je v intervenciji lažje poškodoval.

»Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo. Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktorica Policije imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva.«  je za javnost dogajanje pojasnil Dean Božnik, skrbnik stikov z javnostmi v novogoriški policijski upravi.

Uredništvo