Mestni svetnik Stariha cepljeni Tini Maze: Janšistka naj odj … nazaj v Italijo

Tina Maze (FOTO: instagram) in Janez Stariha (FOTO: facebook).

Mestni svetnik Mestne občine Ljubljana Janez Stariha, je potem ko je slovenska smučarska šampionka Tina Maze preko družabnih omrežij in medijev sporočila, da se je cepila proti covidu-19 in k cepljenju pozvala tudi druge, je to očitno tako močno zmotilo svetnika Stariho, da se je ta spravil nadnjo in jo označil za janšistko ter “pozval”, da naj gre v Italijo.

 

Tina Maze je na Instagramu objavila fotografijo, ki prikazuje, da se je cepila, poleg pa pripisala poziv: “Nalezimo se dobrih navad”. Na to ji je svetnik Janez Stariha pripisal: “Janšistka naj odj … nazaj v Italijo”.

Stariha je sicer znan po žaljivih zapisih na družabnih omrežjih, ženske je denimo označil za kuzle in klerofašistke, navedel, da je bila težava partizanov, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev. Predsedniku republike Borutu Pahorju je, ko je ta ob 30. obletnici prve spravne slovesnosti v Kočevskem Rogu napisal: “Sprava je pot, ki se nikoli ne konča. Če se konča, se začne trpljenje,” odbrusil: “Spravo si zatlači v svojo vagino.”

Sara Kovač/Nova24TV