Mešane ita-slo policijske patrulje pričnejo z delom že julija

To bo zaradi slabe slovenske leve politike postal reden pogled ob prečkanju mejnih prehodov iz Slovenije z Italijo, foto: Il Piccolo

Zahteve oblastnikov v FJK po ustavitvi ilegalnih prehodov iz Slovenije v Italijo počasi dobiva prve realne obrise. Ideja o mešanih italijansko-slovenskih policijskih patruljah na naši zahodni meji, ki jo je minister Cerar predstavil kot eno izmed svojih boljših idej, je prišla iz FJK, kot zadnji ultimat pred dokončnim zaprtjem meje s Slovenijo.

Slovenija bo sedaj s svojimi omejenimi sredstvi reševala svoj ugled v mednarodni skupnosti, za ohranitev osnovnih pridobitev evropskih povezav. S tem pa se bo ogroženost Slovenije še dodatno povečala, saj bodo že tako omejene policijske patrulje iz vzhodne in južne meje, premeščene na zahodno mejo, naša vrata na Balkan pa bodo migrantom ostala na široko odprta.

Mešane policijske patrulje na vzhodni meji so prvi korak k zagotavljanju zapiranja vstopne točke za migrante v Italijo iz Balkanske poti. V primeru, da se prehodne točke na mejah Balkanske migrantske poti ne zavarujejo ustrezno, bo Furlanija-Julijska krajina prisiljen v sprejem bolj drastičnih ukrepov za varovanje vzhodne meje. To pa bi lahko pomenilo tudi zaprtje meje s Slovenijo, ali druge strožje ukrepe za našo vzhodno sosedo.

Predsednik Dežele FJK Massimiliano Fedriga

Mešane italijansko-slovenske policijske patrulje bodo, kot prvi ukrep za zajezitev pritoka migrantov v Furlanijo-Julijsko krajino iz Slovenije pričele z delom na terenu 1. Julija.

Črn scenarij za Slovenijo

Zaradi predolgega zatiskanja oči pred problemi, slovenska politika sedaj lovi zadnje slamice za reševanje migrantske problematike in reševanje tistega malo ugleda, ki ga je Slovenija v tujini pod Cerarjevo in Šarčevo oblastjo sploh ohranila.

Skupne policijske patrulje so zadnji korak pred dokončno brco Slovenije iz schengenskega območja, ki bo, ko se bo zgodila, dokončno razgalila bedo in nesposobnost novih slovenskih političnih obrazov.

V primeru zaprtja slovenske zahodne meje pa se bo Slovenija znašla v situaciji prostega padca, ki jo bo pognal nazaj med države tretjega sveta, kot smo bili za časa socialistične Jugoslavije.

Premeščanje policijskih patrulj na zahodno mejo, bo slovensko vzhodno in južno mejo še dodatno odprlo za ilegalni vstop migrantov v državo. Zaradi vse večjega števila migrantov v Sloveniji, se bo pritisk na slovensko zahodno mejo za pot naprej proti zahodu še dodatno povečal. Avstrija in Italija bosta za preprečevanje ilegalnih vstopov migrantov na njuno ozemlje še dodatno zategnili varovanje meja s Slovenijo, kar pa bo efektivno pognalo Slovenijo ven iz schengenskega območja.

Zaradi zaprtih severnih in zahodnih meja, se bodo migranti pričeli kopičiti v Sloveniji, saj jim bo pot naprej proti zahodu iz države zaprta. Slovenija pa se bo tako s stotinami migrantov, ki dnevno prehajajo njeno ozemlje in jih policija sploh ne obravnava, v nekaj tednih postala migtrantski žep, kjer situacija ne bo več obvladljiva, državljanke in državljani pa bomo za zagotavljanje lastne varnosti prepuščeni sami sebi.

Uredništvo