Medvedka napadla lovca Benjamina Purgerja, znanega po grožnjah novinarju Možini

Benjamin Purger. FOTO: Facebook

Koprska policijska uprava je danes poročala, da je medvedka z dvema mladičema okoli pol dvanajstih napadla 63-letnega moškega na območju med hriboma Baba in Mali Javornik. Po neuradnih informacijah gre za Benjamina Purgerja.

 

Lovci so imeli danes pogon na divje prašiče, ko so prekrižali pot medvedki z dvema mladičkoma, pa je ta napadla. Po neuradnih informacijah se je lotila lovca Benjamina Purgerja iz Črnič, ki je bil odpeljan v postojnski zdravstveni dom, potem pa še v šempetrsko bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da ima zlom roke, poškodovana rebra, na hrbtu pa več ran. Purgerja so oskrbeli in ga popoldan odpustili iz bolnišnice.

Grožnje s smrtjo

Purger je delu javnosti poznan po tem, da je menda večkrat odkrito grozil zgodovinarju in novinarju nacionalne televizije Jožetu Možini. S smrtjo da mu je grozil na spletnem omrežju, obenem pa so bile zaskrbljujoče tudi njegove fotografije, na katerih je v rokah držal puško. Lovec je novinarju s transparenti napovedoval tudi mučeništvo na shodu zveze borcev v Kopru, zaradi groženj s smrtjo pa se je menda znašel tudi v kazenskem postopku.

Spletno uredništvo