Medtem ko sta tovornjakarja spala, so jima iztočili 750 litrov goriva

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

V isti noči so na počivališču v Šempasu ukradli gorivo dvema tovornjakarjema. Policisti storilcev še niso prijeli. 

 

Danes ob 2.55 uri je bila Policija obveščena o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila  na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu. Neznanci so iz rezervoarja tovornega vozila iztočili približno 300 litrov dizelskega goriva, na škodo gospodarske družbe iz Hrvaške. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ob 6.18 uri so policistom operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica znova zazvonili telefoni. Obvestili so jih še o eni o tatvini goriva iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila na istem počivališču. Neznani storilec je tekom noči iz tovornega vozila iztočil približno 450 litrov dizelskega goriva in oškodovancu povzročil za 480 evrov materialne škode. Oškodovanec je po poročanju Policije od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja odstopil.

Nasvete za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na avtocestnih počivališčih si lahko preberete na spodnji povrzavi.
https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/kriminaliteta/67031-tatvine-na-avtocestnih-poivaliih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja

Uredništvo