Med Interpolovo nogometno reprezentanco tudi Slovenec

Nogometna reprezentanca Interpolovih najbolj iskanih, foto: Interpol

V nogometni mrzlici, ki je zaobjela stari kontinent, je tudi Interpol izdal svojo reprezentanco najbolj iskanih kriminalcev Liga najbolj iskanih v Evropi, med katerimi pa je tudi Slovenec. Najverjetnejši kandidat izmed sedmih najbolj iskanih Slovencev za to mesto je Hoxhaj Shqipron, ki je na begu že vse od leta 2016. V eni najbolj obsežnih kriminalističnih akcij v zgodovini Slovenije, kot so poimenovali aretacije članov kriminalne združbe Kobre, je takrat 27 letni Shqipron skozi Koper bežal pred policijo PU Koper v svojem luksuznem BMW-ju, nato pa je tega parkiral nasproti stavbe, v kateri ima sedež koprska kriminalistična policija ter peš zbežal neznano kam. Njegov avto so nato še več ur po pobegu varovali oboroženi policisti.

Hoxhajeva Interpolova tiralica, foto: Interpol

Interpol je v preteklosti že večkrat izvedel podobne akcije, s katerimi je skušal zainteresirati širšo javnost za sodelovanje pri sledenju najbolj iskanih kriminalcev v Evropi. Lani so tako izdali razglednice s slikami kriminalcev, leto poprej pa so so slike kriminalcev krasile adventni koledar. Vse akcije so bile uspešne, saj so skupno prijeli kar 17 iskanih kriminalcev.

Slovenski iskani kriminalci

Hoxhaj Shqipron pa ni edino slovensko ime na seznamu najbolj iskanih oseb iz Slovenije. V spodnji galeriji si lahko ogledate preostalih 6 Interpolovih najbolj iskanih, ki jih iščejo tudi v Sloveniji.

V primeru, da imate kakršne koli informacije glede oseb v zgornji galeriji ali o najbolj iskanem Slovencu Hoxhaju, to sporočite na najbližjo policijsko postajo ali direktno na Interpol.

Sebastjan J