Matej Tonin v Kopru podprl kandidate NSi na volitvah za DZ iz Istre

Matej Tonin s kandidati NSi iz Istre

V Kopru so se včeraj predstavili kandidati NSi za poslance iz Istre, ki so izpostavili ukrepe za pomoč gospodarstvu, turizmu in malim podjetnikom. Pridružil se jim je tudi predsednik NSi Matej Tonin, ki je ponovil prepričanje, da se Slovenija lahko prebije med najuspešnejše države, za krepitev gospodarstva pa je med drugim predlagal debirokratizacijo in dvig splošne olajšave.

V NSi so po besedah Tonina pripravili obsežen program “15 za 15”, ki vsebuje konkretne predloge rešitev, s katerimi bi Slovenijo uvrstili med 15. najuspešnejših držav na svetu po kakovosti življenja.

V NSi se osredotočajo predvsem na gospodarstvo. “Če gospodarstvo deluje, potem pritekajo davki. Če pritekajo davki, potem država lahko ustrezno skrbi tako za zdravstveni sistem kot za šolstvo, gradi ceste in podobne stvari,” je dejal. Posebej je izpostavil debirokratizacijo, kjer je eden izmed njihovih ciljev, da bi graditelj prišel do gradbenega dovoljenja v 30 dneh od oddaje popolne vloge. Prihodke zaposlenih pa bi povečali z dvigom splošne dohodninske olajšave na 8077 evrov. S tem bi dvignili neto prihodke državljanov, posledično pa tudi zasebno potrošnjo, je dejal.

V obeh koprskih okrajih bo barve NSi zastopal podjetnik Danijel Sertić. »V prvi vrsti se bom zavzemal za urejanje težav malih podjetnikov, kot so neplačila ter znižanje davkov in prispevkov,« je povedal Sertić in dodal, da je vesel, da je v stranki, ki ima po mnenju stroke najboljši program.

V Piranu za NSi kandidira Zdenka Zupančič, v Izoli pa Marijana Fatovič.

Več utrinkov obiska si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Danijel S

Sebastjan J