Matej Tonin: Ne bomo zgolj tiho sedeli in opazovali lomastenje vladajočih

Obrambni minister Matej Tonin. Vir: Facebook (Matej Tonin)

Ali opazite koliko gneva izlivajo podporniki nove vlade, ker je Nova Slovenija vložila sedem zakonov s katerimi: 1. ne blokiramo niti ene s strani nove koalicije napovedane zakonske iniciative, 2. vlagamo zgolj zakone, ki nam jih je Levica zblokirala v prejšnjem mandatu,” se je odzval predsednik NSi Matej Tonin.

V SDS in NSi so takoj po potrditvi poslanskih mandatov novega sklica DZ v parlamentarni postopek vložili več predlogov zakonov. SDS jih je vložila okoli 30, med drugim predlog sprememb zakonov o medijih, o RTVS in o STA, pa tudi o tožilstvu in odvetništvu. Poslanska skupina NSi pa je med drugim vložila več zakonov s področja socialne in družinske zakonodaje.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob v potezi SDS in NSi vidi predvsem nagajanje bodoči koaliciji in zlorabo parlamentarnega postopka. Enako Tanja Fajon in Luka Mesec.

Koliko gneva
Predsednik NSi Matej Tonin se je danes na gnev podpornikov bodoče vlade odzval z besedami, da so v NSi vložili sedem zakonov, s katerimi ne blokirajo niti ene s strani koalicije napovedane zakonske iniciative in da vlagajo zgolj zakone, ki jih je Levica blokirala v prejšnjem mandatu. Tonin je še zapisal, da ne bodo zgolj tiho sedeli in opazovali lomastenje vladajočih ter da je del parlamentarnega delovanja in demokracije tudi delovanje opozicije. Kot je pojasnil, se bodo za uveljavljanje programa Nove Slovenije borili s parlamentarnimi sredstvi.

Vir: Nova24TV, Sara Kovač