Markova ulica pri bertoškem pokopališču po dveh smrtnih žrtvah motoristov v zadnjih petih letih končno enosmerna

Markova ulica. Fotografije: MOK

Pred začetkom novega šolskega leta je koprska občina na Veluščkovi ulici v Semedeli vzpostavila enosmerni prometni režim in omogočila dodatna parkirna mesta, da bi olajšala prihod in odhod otrok iz šole. Od včeraj končno velja tudi nov režim na Markovi ulici v Bertokih (pri pokopališču), kjer je bilo vključevanje na glavno cesto zaradi slabe preglednosti nevarno. Spomnimo, v zadnjih petih letih sta v zelo podobnih okoliščinah, katerim naj bi botrovala predvsem slaba preglednost odseka, življenje izgubila 20-letni motorist Kristjan Bonin iz Manžana, v petek trinajstega avgusta pa še tržaški motorist.

 

Koprska občina pojasnjuje, da je bila odločitev za uvedbo enosmernega prometa na Veluščkovi ulici pod OŠ Dušana Bordona je sprejeta na pobudo vodstva šole in staršev tamkajšnjih učencev. V ulico lahko vozila zapeljejo iz smeri križišča z Levstikovo ulico, medtem ko zavijanje iz Ulice II. prekomorske brigade ni več možno. Občina je poleg tega pod šolo zarisala dodatna mesta za kratkotrajno parkiranje, namenjena staršem, ki svoje otroke pripeljejo v šolo.

Občina je enosmerni promet uvedla tudi v Bertokih, in sicer na Markovi ulici, ki pelje proti vaškemu pokopališču, kjer je bilo vključevanje na glavno državno cesto zaradi slabše preglednosti oteženo in nevarno. Vozniki se lahko na glavno cesto po novem vključijo na bolj preglednem križišču približno 200 metrov višje.

Spletno uredništvo, vir: MOK