Marjan Šarec: “Prejel sem prijazno pismo odvetnika Francija Matoza”

Se predsedniku vlade v odstopu obeta tožba? FOTOGRAFIJA: Wikipedia

KOPER, LJUBLJANA – Predsednik vlade v odstopu, Marjan Šarec, je svoje facebook sledilce danes obvestil, da mu je pisal odvetnik Franci Matoz. Iz fotografij, ki jih priložil je razvidno, da je opozorilo pred tožbo dobil v soboto, pri tem pa mu ne ugaja naslov, kamor je bila naslovljena elektronska pošta zanj, ne vsebina, očitno tudi ne, da se je bolje  opravičiti. V sedmih zapisanih stavkih je dosti sarkazma, nekaj napovedovanja prihodnosti, vrednostnih sodb, nekje vmes pa nekaj opravičilu podobnega. Bo to zadostovalo?

 

Bo to zadostovalo? FOTOGRAFIJA: Zaslonski posnetek, facebook

 

Marjan Šarec je 31. januarja 2020, na javni televiziji, dvakrat izjavil: “S tako stranko je težko sodelovati, ki pač izvaja metode, kakršne pač izvaja. Se pravi sovražni govor, potem se tudi financira iz Madžarske …”. Po prepričanju SDS gre za neresnični in žaljivi trditvi.

“SDS je tista politična stranka, ki skuša v tem trenutku sestaviti koalicijo s preostalimi političnimi strankami in takšne neresnične izjave glede na okoliščine še posebej škodijo ugledu in dobremu imenu. Škoda je še toliko večja, ker je SDS kot politična stranka, ki sestavlja koalicijo po vašem odstopu, in sta njen obstoj in uspešnost v okoliščinah oblikovanja koalicije še posebej odvisna od zaupanja ljudi,” je zapisal odvetnik Matoz in sklenil, da naj nemudoma prekliče navedene izjave, sicer bo v imenu svoje stranke sprožil vse postopke, ki bodo preprečili, da bi nastala morebitna dodatna škoda. M. K.