Maja bo v Koper priplulo enajst potniških ladij

Fotografije: MOK

Maja na koprskem potniškem terminalu pričakujejo enajst potniških ladij. V četrtek, 12. maja, bosta v Koper pripluli kar dve potniški ladji Viking Sea in Marina.

 

Številni majske potniške ladje, ki bodo priplule v osrčje Kopra nakazujejo, da je po dveh letih zatišja zaradi epedimije in z njo povezanimi številnimi ukrepi pred nami končno turistična sezona, kot jo je Koper vajen. Prva bo na potniški terminal v začetku meseca priplula manjša potniška ladja Artania, ladjarja Phoenix Reisen. Zasidrala se bo v nedeljo, 1. in ponedeljek, 2. maja.

V četrtek, 5. maja, bo priplula potniška ladja Riviera, ladjarja Oceania Cruises. V nedeljo, 8. maja, pričakujejo potnike iz potniške ladje Mirella Explorer, ladjarja Mirella Cruises, 10. maja pa bo na potniški terminal priplula Mirella Explorer 2. Ker bosta v koprsko pristanišče potniški ladji pripluli prvič, jim bodo ob tej priložnosti predstavniki koprske občine v družbi predstavnikov koprske luke in ladijskega agenta izročili priložnostne plakete.

V četrtek, 12. maja, bo pogled na mesto veličasten, saj se bosta na potniškem terminalu zasidrali potniški ladji Viking Sea, ladjarja Viking Cruises in potniška ladja Marina, ladjarja Oceania Cruises.

Ob praznovanju občinskega praznika Mestne občine Koper bosta v mesto pripluli kar dve potniški ladji. V soboto, 14. maja, potniška ladja Nautica, ladjarja Oceania Cruises, v nedeljo, 15. maja, pa potniška ladja Celebrity Constellation, ladjarja Celebritiy Cruises.

Majske prihode potniških ladij bosta zaokrožila prihoda dveh potniških ladij. V nedeljo, 22. maja, bo priplula potniška ladja Mirella Explorer, ladjarja Mirella Cruises. Kot zadnja pa se bo na potniški terminal v petek, 27. maja, privezala potniška ladja Seabourn Quest, ladjarja Yacht of Seaboum.

Za turiste na potniških ladjah Mestna občina Koper ob vsakem prihodu na potniški terminal pripravi tudi dnevne novice, kjer lahko potniki izvejo vse najbolj zanimive aktualne informacije o samem mestu, okolici, trgovinah, gastronomski ponudbi in turističnih krajih, ki jih lahko v času postanka ladje obiščejo.

Vir: MOK