Madžarski tip ograje na zahodni slovenski meji

Minister Matteo Salvini ima skrivni načrt“, so danes razkrili italijanski mediji. Ta skrivni načrt pa vključuje kljubovanje Evropski Uniji na področju migracij in zaostrovanje odnosov s Slovenijo za zaustavitev dotoka migrantov čez Balkan.

»Dovolj imamo mačehe, ki ji je mar za migracijske probleme, a ne ukrepa. In dovolj imamo sosedov, ki jim je mar le za denar, katerega lahko dobijo za migrante, varnost njihovih in drugih ljudi pa jih ne zanima.«

Migranti politiki prinašajo EU sredstva, zato politika migrante potrebuje, foto: twitter

Salvinijev skrivni načrt namreč vključuje neupoštevanje deljenja podatkov o prispelih migrantih s preostalimi državami EU-ja, ob enem pa je Salvini pripravljen za zaustavitev migrantskega toka čez Slovenijo v Italijo, na naši zahodni meji postaviti tudi rezilno žico, kakršno ima Madžarska na meji s Hrvaško in Srbijo.

Mešane patrulje prvi korak

»Ne želim biti prisiljen, vendar me skrbi, da so v Furlaniji-Julijski krajini zopet prisotni migranti iz Balkanske poti.« je Salvini povedal po pogovoru  s predsednikom Dežele FJK Massimilianom Fedrigo, kateremu je Salvini obljubil zadovoljiva sredstva za varovanje vzhodne meje s Slovenijo.

Njegov načrt najprej vključuje mešane policijske patrulje, če te ne bodo zaustavile migrantskega toka, je Salvini pripravljen poslati italijansko vojsko vse vzdolž meje s Slovenijo, kot je to storil Macron na JV Francije. Zadnji korak v Salvinijevem načrtu pa bo imel za Slovenijo hude posledice, saj bomo avtomatsko postali migrantski žep. Zadnji korak v Salvinijevem načrtu predvideva postavitev rezilne ograje vzdolž meje s Slovenijo po vzoru Madžarske. S tem bi Italija suspendirala izvajanje schengenskih sporazumov s Slovenijo, kot je to že storila Avstrija na naši severni meji. To pa bi Slovenijo efektivno dokončno pognalo iz schengenskega območja.

»Če se tok migrantov ne bo dokončno ustavil prek Balkanske poti, bomo prisiljeni na mejo s Slovenijo postaviti fizične pregrade v obliki rezilne ograje, kot so to že storile nekatere druge evropske države.«

Matteo Salvini

Salvini pripravljen na vojno z EU

Rezilna ograja na zahodni slovenski meji pa ni edini ukrep, katerega predvideva Salvini za zajezitev migracijskih tokov v Italijo. Njegov načrt vključuje tudi zadrževanje podatkov o migrantih pred drugimi državami EU-ja. »To bi enostavno uničilo migracijski sistem, kot ga pozna Evropa, posebno bi bila ta naša poteza neugodna za Nemčijo, ki je še vedno ciljna država za mnoge ekonomske migrante.«

Salvinijev načrt vključuje zadrževanje podatkov o migrantih, kot so osebni podatki in prstni odtisi. S tem bi Evropa izgubila sledenje za vsemi migranti, ki se prvič registrirajo v eni izmed članic EU-ja in morajo tam zaprositi za azil. »S tem se bodo vrata Evrope odprla na široko za vse tiste migrante, ki so že prispeli v Italijo. Brez tega sistema se lahko migranti odpravijo v katero koli državo in tam zaprosijo za azil. Sezona povečanega pritiska migrantov na evropske meje se je pričela, evropske inštitucije pa so posvarjene!« je svoj govor zaključil Salvini.

Uredništvo