LUKA KOPER KONČNO Z NOVIM VHODOM?

(Vir: arhiv)

Današnji sestanek med državnim sekretarjem na ministrstvu za infrastrukturo Juretom Lebenom in ankaranskim županom Gregorjem Strmčnikom je pokazal pozitivne znake, da bodo Serminski vhod v Luko Koper uredili do poletja. Med drugim sta se dogovorila za ureditev zemljišč, potrebnih za dokončanje vhoda.

Tema pgovora je bila o parcelah, ki so v lasti države. Dogovorila sta se o zamenjavi z okoli 7000 kvadratnih metrov veliko parcelo, ki se nahaja okoli Sermina. Tam naj bi po načrtih potekal tudi nov vhod. Konkreten načrt je še v pripravi. Po navedbah z ministrstva, so potrebne še dodatne ocenitve in pogovori.

(Vir: luka-kp.si)

Glavni cilj, je po navedbah občine, izboljšana kakovost življenja prebivalcev, kar bi lahko z zamenjavo zemljišč med občino in državo lahko dosegli.

Načrti za občino Ankaran

Leben je občini Ankaran obljubil tudi sodelovanje pri infrastrukturnih problemih. Nekatere rešitve so izvedljive še letos, je dejal. Med temi so recimo prehod za pešce na Jadranski cesti pri križišču Moretini-Ankaran-Lazaret in obnova odseka vozišča v dolžini 533 metrov. V načrtih je tudi obnova odseka za Spodnje Škofije do predvidenega priključka Železniške ceste.

Istočasno ob obnovah cestišč, pa bodo izvedli tudi dodatne ukrepe, kot so urejanje bankin, zamenjava dotrajanih robnikov in čiščenja odvodnih jarkov.

L.F.