(Lokalne volitve 2022) Volilna pravila

Vir: mojaobčina.si
Za lokalne volitve, ki se s prvim krogom začnejo 20. novembra letos, se volilna kampanja v skladu z Zakonom o lokalnih volitvah začne 30 dni prej. Volilna pravila stopijo v veljavo  na danes, prvi dan predvolilne kampanje, in sicer 20. oktobra 2022. Pravila veljajo do nedelje, 4. decembra, do 19. ure, ko se zaprejo volišča po državi po drugem krogu predsedniških volitev. Objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve, ki bodo 23. oktobra 2022.

Spletni portal Primorska24 bo v času volilne kampanje v novinarskih prispevkih spremljal in poročal o pomembnih dogodkih, povezanih z volitvami.

Uredništvo portala bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom ter profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljen na spletni strani portala Primorska24.

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec, in metodologija raziskave.

Spletno uredništvo