LOKA: Osnovna šola je za učence, zaposlene in obiskovalce izjemno nevarna, ministrstvo pa nič!

Se bodo pristojni zganili šele, ko se bo zgodila nesreča? FOTOGRAFIJA: OŠ Loka Črnomelj

ČRNOMELJ – Na včerajšnji skupni seji Sveta zavoda OŠ Loka Črnomelj in Sveta staršev OŠ Loka Črnomelj so člani soglasno sprejeli sklep o sklicu novinarske konference, ki jo sklicujejo zaradi zavlačevanja ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pri urgentni pospešitvi nujno potrebne gradnje OŠ Loka Črnomelj. Gre za šolo z največjim številom učencev, najobsežnejšim šolskim okolišem in najštevilčnejšim pedagoškim kadrom.

 

“Člani obeh svetov smo mnenja, da je trenutno stanje, povezano z OŠ Loka, izredno nevarno za otroke, zato je vsako zavlačevanje s strani ministrstva pri gradnji nedopustno. Vodstvo šole na obstoječe stanje opozarja že vrsto let, Svet zavoda pa do zdaj ni prejel niti odgovora na uradne dopise in sklepe, s katerimi je pozival in zahteval, da se gradnja pospeši, ” so zapisali.

OŠ Loka je pred slabima dvema letoma poškodovala tudi toča. Ob ogledu je takratni predsednik vlade Miro Cerar obljubil urgentno pospešitev gradnje, a do danes konkretnih premikov še ni bilo, pravijo. Staršem otrok je zdaj prekipelo, zato zahtevajo konkretne odgovore pristojnega ministrstva: “Uprava Občine Črnomelj in OŠ Loka sta pravočasno pripravili vso zahtevano dokumentacijo in zavzeto sodelovali pri usklajevanju potrebne dokumentacije, a s strani ministrstva v vseh teh letih še vedno nismo prejeli sklepa o financiranju gradnje šole,” pojasnjujeta predsednica Sveta zavoda OŠ Loka, mag. Maja Kocjan in predsednica Sveta staršev, Renata Lozar.

Na jutrišnji tiskovni konferenci, v četrtek, 20. 2. 2020, ob 9. uri, bodo v prostorih šole podrobno predstavili nevarne razmere, s katerimi se pri pouku in delu soočajo otroci in učitelji. M. K.