Levičarska inflacijska ekonomija

Prazne trgovinske police v Venezueli, foto: reuters

Tisti iz starejših generacij se boste še spominjali jugoslovanske inflacije in kaj ta pomeni v obliki papirnatega denarja, za malo mlajše pa objavljamo trenutno situacijo v Venezueli in kaj pomeni socialistična ekonomija, ki jo v Sloveniji propagira Levica in njej naklonjene struje.

Venezuela se zadnja leta sooča z vse hujšo humanitarno krizo, kljub temu, da leži na največjih zalogah nafte v južni Ameriki. Socialistična politika, ki je zadnjih 20 let pripeljala državo v popoln zlom pa se še naprej krčevito oklepa oblasti za vsako ceno.

Trenutni tečaj za primerjavo je 1 € = 286.279 Venezuelan Bolívar, kaj pa to pomeni v papirnatih bankovcih za posamezno osnovno dobrino, pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Kljub praznim policam in vse splošnem pomanjkanju v državi, stradajočim ljudem ter milijonom beguncev, ki bežijo iz svetlega socialističnega raja, ki je Venezuela, pa trenutno situacijo tam nekateri izmed naših politikov, ne samo podpirajo, pač pa si jo jemljejo za vzor, kamor želijo popeljati Slovenijo.

V spodnjem videu si lahko ogledate argumente Violete Tomić, zakaj je Venezuela še vedno njen politični, družbeni in ideološki raj.

Morda pa bo narod spregledal takrat, ko bo zopet potreboval dovolilnico lokalnega sekretarja za pašo na najbližjem travniku, saj hrane v državi pod socialistično ekonomijo, kot v Venezueli sedaj, tako ali tako takrat ne bo več.

Uredništvo