Letos znova tradicionalna prireditev Uživajmo ob morju

Fotografije: Športna zveza Koper, Active Koper

Z ureditvijo obmorskega urbanega parka med Koprom in Žusterno se po navedbah koprske občine povečuje tudi zanimanje za vodne športe v centru vodnih športov v Žusterni. Športna zveza Koper vabi na tradicionalno prireditev Uživajmo ob morju s predstavitvijo programa vodnih športov in aktivnosti, ki jih izvajajo koprska športna društva.

 

V ponedeljek in torek, 23. ter 24. avgusta, bodo med 17. in 20. uro v centru vodnih športov v Žusterni na voljo brezplačne vodne aktivnosti. Poleg možnosti brezplačnega preizkusa nekaterih plovil se bodo predstavila društva, ki bodo pripravila tudi animacijski program. Obiskovalci se bodo tako lahko preizkusili v zabavnem triatlonu, tekmi v streljanju vodnih balonov z lokom, si ogledali praktično predstavitev potapljanja v bazenu, dirko s supi, pa tudi drugih animacij.

Namen prireditve je popularizacija vodnih športov in aktivnosti, s ciljem, da bi se udeleževali tudi rednih programov športnih društev. Slovensko morje namreč ponuja veliko možnosti za vodne aktivnosti, društva pa s strokovnim znanjem in opremo odlične pogoje za rekreacijo.

Za obisk dogodka je treba izpolnjevati pogoje PCT.

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria