Kraško Martinovanje

Kras vabi na Martinovanje

»Moja duša je židane volje, kot bi bila pila kraški teran…« je rekel Župančič in kraškega terana tudi letos ne bo manjkalo na s prireditvami polnim Martinovanjem na Krasu. Začelo se bo slovesno z Modrijani v Sežani že v petek, 10. Novembra, kjer bodo tudi proslavili 70. obletnico kleti Vinakras Sežana.

V soboto 11. Novembra bo pestro tako v Sežani, kot v Štanjelu. Najprej bodo na svoj račun prišli športni navdušenci, za katere bo vrhunec predstavljal tek na 10 km, Tekaški pozdrav jeseni na Krasu. Čez dan bo obiskovalcem v Sežani na voljo obisk vinske tržnice, zvečer pa bo sledil koncert skupine Mambo Kings, s predansamblom Nebojsega.

Z muzejskim vlakom do Štanjela

Vožnja z muzejskim vlakom iz Nove Gorice, foto: visitkras.info

Štanjel bo na Martinovo soboto zadihal z vinom. Tisti željni nepozabne izkušnje se lahko ob 10. uri iz Nove gorice z muzejskim vlakom odpravite v Štanjel, kjer vas bo pričakalo pestro dogajanje, izbrane jedi in okusno kraško vino. Na grajskem dvorišču bodo lokalni pridelovalci ponujali pokušino svojih najboljših vin ter izbrane tradicionalne kraške jedi, dogajanje pa bo spremljala tudi glasba v živo. Med ozkimi uličicami kraških hiš pa si boste lahko ogledali izdelke lokalnih umetnikov ter prisluhnili in se nasmejali lokalnim glasbenikom in umetnikom.
Tako v Sežani,kot v Štanjelu bo dogajanje spremljal tudi pestri otroški program.

V soboto bodo svoja vrata odprle tudi vinske kleti na kraški vinski cesti, popoldne pa bo organiziran tudi avtobusni prevoz od kleti do kleti “hop on – hop off“.

Več podrobnosti o Martinovanju na krasu si lahko preberete na organizatorjevi povezavi.

Sebastjan J