Kraški festival sivke

Sivka v polnem razcvetu, foto: @FestivalSivke

V okviru občinskega praznika občine Komen na Krasu svetniki na slavnostni seji občinskega sveta v petek, 23. 06. 2017 kljub zapletom niso podelili častno občanstvo arhitektu Maksu Fabianiju.

Prejemniki občinskih nagrad, foto: primorska24.si

Podelitev so v preteklih dneh pospremile številne polemike in nasprotovanja predvsem s strani borčevskih ter veteranskih organizacij, župan Bandelli pa je tudi sklical izredno sejo za zamrznitev podelitve častnega občanstva Fabianiju, a mu je za to zmanjkal en glas. Slavnostno sejo so pospremile tudi podelitve lokalnih nagrad in priznanj ter pester družabni program.

V okviru občinskega praznika občine Komen bo v Ivanjem gradu potekal festival sivke, kjer si boste lahko ogledali prikaz strojne in ročne žetve sivke, nastope domačih društev in posameznikov, kupovali sivkine izdelke na tržnici, se udeležili vodenih ogledov, delavnic, predavanj…
Sobotni program pa še vključuje:

14.00 – Sobivanje s šakalom, strokovni posvet in drugi dogodki Brkinsko Kraške zveze lovskih družin

17.00 – Lokalno in tradicionalno naj postane naša prihodnost, okrogla miza z evropskim poslancem Igorjem Šoltesom

19.00 – koncert Bakalina z gostom

Dogajanje pa se bo nadaljevalo tudi v nedeljo v Komnu:

16.00-20.00 – Naj poje kamen (kamnoseške delavnice in predstavitve)

20.00 – koncert Ana Pupedan

Ob enem poteka tudi festival kraškega Terana Odprte kleti

Ob enem pa na Krasu poteka tudi festival Odprte kleti, kjer lahko med izbranimi kraškimi vinarji obiščete njihove vinske kleti, poskusite kraški teran, ter druge kraške dobrote, katere vam bodo z veseljem postregli ob dobri kapljici.

Vljudno vabljeni na kras.

 

 

 

 

Sebastjan J