Krasen Kras vabi na Debelo Grižo

Antično gradišče iz ptičje perspektive, foto: facebook

V sklopu Kraške gmajne bo jutri, v nedeljo 7. Oktobra potekala predstavitev aktivnosti Zavoda Krasen Kras in gradišča Debela Griža. Predstavitev poteka v organizaciji Javnega zavoda Komenski Kras in drugih turističnih subjektov, potekala pa bo na prazgodovinskem gradišču Debela Griža s pričetkom ob 14. uri.

Pohod na Debelo Grižo se bo pričel ob 14. uri na zbirnem mestu, ki se bo nahajalo na začetku gozdne poti, ki iz Komna vodi skozi gradišče. Smer lokacije pa bo dodatno označena ob glavni cesti Komen-Volčji grad. Pohod, katerega pot bo vodila od Komna, skozi gradišče, do Volčjega grada in delno po drugi trasi nazaj na izhodiščno točko, bo trajal približno uro in pol lahkotne hoje.

Strokovni vsebinski del na poti bo udeležencem podal direktor zavoda Krasen Kras Goran Živec, ki ga vodi že vse od njegove ustanovitve leta 2014.

Udeležba je za vse udeležence, ki se želijo udeležiti predstavitve tega antičnega pomnika na poselitev naših krajev seveda brezplačna. Zato vas vabimo, da obiščete ta biser komenskega Krasa in se seznanite tudi z drugimi dobrotami, ki jih ponujajo kraške gostilne in vinske kleti. Pohod bo potekal samo v primeru dobrega vremena.

Uredništvo