KRAS OVIT V ČRNO: Dvojni umor

Slika je simbolična (Vir: pixabay)

Sinoči se je v vasi Lukovec, blizu Štanjela zgodila tragedija. S koprske policijske uprave sporočajo, da so včeraj prejeli klic ob 16:37 o dvojnem umoru. Okoliščine še niso znane. Po informacijah krajanov, pa naj bi domačin s sekiro umoril svojo nono in brata.

Dostop do kraja zločina so policisti in kriminalisti takoj omejili s policijskim trakom. V hiši so naleteli na srhljiv prizor. Krajani so povedali, da naj bi domačin zločin zagrešil s sekiro. Truplo none in brata so našli v dveh sobah. Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave, Anita Leskovec, je sinoči potrdila le, da so policiste o dvojnem umoru v vasi blizu Štanjela obvestili ob 16:37.“Policija preiskuje smrt 31-letnega moškega in 80-letne ženske.”, je pojasnila tiskovna predstavnica. Policisti in forenziki danes nadaljujejo z ogledom kraja. Dodali so, da motiv za dvojni umor še ni znan.

Osumljenec že znan

(Vir: pixabay)

Organi pregona so osumljenca, starega 35 let, že prijeli in pridržali. Policiste, naj bi po navedbah domačinov, poklical sam in se jim predal. Pretreseni domačini so dejali, da sta brata živela pri noni, katera je skrbela za vse. Na kraj zločina pa sta kasneje prispela tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka.

Več informacij jutri

Koprska policijska uprava je sporočila še, da je 35-letnik v 48-urnem pridržanju in da kriminalisti nadaljujejo z preiskovanjem kraja dejanja. Opravili bodo tudi sodno obdukcijo. Vodja kriminalistične policije Dean Jurič, bo jutri ob 11:00 v prostorih PU Koper podal izjavo za javnost.

L.F.