Korona kriza: Modrijan Blaž Švab od RTV Slovenija prejel višje nakazilo kot predsednik vlade plače

Blaž Švab Foto: RTV Slovenija

LJUBLJANA – V času, ko se vlada spopada z izrednimi razmerami, je voditelj glasbene oddaje Slovenski pozdrav doma, honorarni sodelavec nacionalne televizije, Blaž Švab, v času korona krize zaslužil več, kot so dobili predsednik vlade in vsi ministri plače. Slovenski pozdrav je po razglasitvi epidemije postal Slovenski pozdrav doma, poteka pa tako, da pevec narodnozabavnega ansambla Modrijani, kadar tega ne počne voditeljica Darja Gajšek, napoveduje prispevke, gostje oddaje pa se javljajo od doma.

 

Švab je po javno dostopnih podatkih (vir: erar), 17. aprila na račun svojega s.p. od RTV Slovenija prejel dve nakazili: 3.120,75 in 547,50 evra, skupaj 3.668,25 evra. Očitno gre za nakazili, za delo opravljeno v mesecu marcu. Predsednik vlade, Janez Janša pa bo za svoje delo v mesecu aprilu prejel bruto osnovne plače 5.063 evra, neto okoli tri tisočake, torej manj kot Švab.

 

No, voditelj je s svojim plačilom za delo opravljeno na javni televiziji v marcu za seboj pustil ne le predsednika vlade, ampak tudi vse ministre. V razpredelnici si lahko preberete, koliko bruto plače je imela ministrska ekipa Janeza Janše marca.

 

image

Bruto izplačila za marec 2020. Vir: Slovenske novice. 

 

Zaslonski posnetek. Vir: erar

Tilen Artač je v aprilu prejel 3.046 honorarja, Mojca Mavec 3.025 evrov, voditelj Studia City Marcel Štefančič 2.000 evrov, športni novinar Andrej Stare pa 988,20 evra davkoplačevalskega denarja, čeprav športnih dogodkov v času korona kriza ni.

Uredništvo