Koprska tržnica za milijon evrov

Lokacija nadomestne koprske tržnice. VIr: MOK

Začenjajo se pripravljalna dela za gradnjo nadstrešnice. Pred začetkom gradnje bodo tržnico začasno preselili, in sicer na del parkirišča, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Parkirna mesta zanje je Marjetica Koper že uredila na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

 

Adriaing, d. o. o., naj bi z deli začel še ta mesec, na odprti del tržnice bo namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice. Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe. Nadstrešek bodo po napovedi občinarjev tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, bosta v celoti zastekljena. Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev, vrednost gradbenih del bo znašala 1,02 milijona evrov.

Nadomestno postajališče za taksije. FOTO: MOK

Novo lokacijo so že dobili taksisti, nadomestna parkirna mesta so jim zarisali na bližnjem parkirišču Zeleni park 2. Marjetica Koper bo tržnico pred začetkom del preselila na parkirišče v neposredni bližini, ki ga danes uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Območje so že izpraznili in ga razširili, stojnice bodo preselili prihodnji teden.

Tržnica bo na novi lokaciji začela delovati konec prihodnjega tedna. Obratovalni čas ostaja enak kot do zdaj, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, prav tako ostajata nespremenjena način in lokacija dostave.

Takole naj bi izgledala nadkrita tržnica. Vir: MOK

Vir:Ekopercapodistria