Koprska policija čez vikend spet lovila migrante po Primorskem

Povzročena škoda na javni lastnini, zaradi nezadostnega opravljanja zakonsko predpisanih delovnih obveznosti, foto: PU Koper

Tudi ta vikend so policisti PU Koper nezadostno opravili svoje zakonsko predpisane delovne naloge varovanja državne meje. Čez mejo se je ilegalno iz Hrvaške v Slovenijo sprehodilo kar 47 nedokumentiranih oseb.

Policisti PU Koper so po končanih postopkih registracije migrantov, 18 izmed njih odpeljali v azilni dom.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 16. 8., do danes, 19. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 47 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Kozina so obravnavali 24 oseb, PP Ilirska Bistrica 12 ter PP Koper 11 oseb.  Od tega jih je 18 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, dva tujca sta bila državljana EU in jim je bil, po končanem postopku in izrečeni globi, dovoljen vstop v Slovenijo.

Osebe po državljanstvih:
Pakistan      21x
Afganistan   18x
Iran               5x
Indija             1x
Hrvaška         1x
Italija             1x

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Policisti zavedno kršijo slovensko zakonodajo

ZAKON o nadzoru državne meje, v svojem 4. členu določa, da je policija pristojni organ za nadziranje državne meje.

V zadnjih dveh dneh so samo policisti PU Koper kar 47. krat nezadostno opravili svojo zakonsko predpisano nalogo izvajanja nadzora državne meje in s tem preprečevanja ilegalnih prehodov državne meje.

Samo v prvih 6. mesecih leta 2019 so slovenski policisti po uradnih statističnih podatkih (klik) kar 5.345 krat nezadovoljivo opravili svojo zakonsko predpisano nalogo izvajanja nadzora državne meje in s tem preprečevanja ilegalnih prehodov državne meje.

Vprašanje, ki se ob teh številkah in podatkih poraja je, zakaj nadrejeni slovenskim policistom tolerirajo tako nezadostno opravljene zakonsko predpisanih delovnih nalog in kadrovsko ne ukrepajo na področju zamenjave uslužbencev, ki niso sposobni opraviti svojih delovnih nalog.

Uredništvo